Microsoft släpper fix för svart skrivbordsfel i Windows 7

0 Shares

Windows 7 på nära håll

Med sin “senaste” uppdatering för Windows 7 lyckades Microsoft introducera en konstig bugg som gjorde att vissa användare stirrade på ett svart skrivbord snarare än deras föredragna bakgrundsbild.

Med Windows 7 nu i slutet av sin livstid sa Microsoft ursprungligen att endast de som betalade för utökat stöd skulle få en fix för felet, men i slutändan gav det upp och sa att alla kunde ha det. Nu har korrigeringen släppts som KB4539602.

Se även:

I beskrivningen av KB4539602 säger Microsoft att korrigeringsfilen “adresserar ett problem som kan orsaka att din tapet som är inställd på Stretch visas som svart”. Företaget nämner inte det faktum att plåstret släpps utanför supportplanen för icke-betalande Windows 7-hängare, men det påpekar ett par förutsättningar:

Microsoft skulle nästan säkert vilja att vi skulle tro att detta verkligen är den senaste gratisuppdateringen som kommer att släppas för Windows 7, men efter att ha skapat ett prejudikat med den här är det svårt att säga om det verkligen är fallet.

Bildkredit: Claudio Divizia / Shutterstock

0 Shares