Microsoft släpper första förhandsgranskning av PowerShell 7 och anger färdplan för funktioner

0 Shares

PowerShell

Efter att ha meddelat att PowerShell 7 kommer att bli nästa version av PowerShell har Microsoft släppt den första offentliga förhandsgranskningen. För första gången är PowerShell baserad på .NET Core 3.0.

Kommandoradsskalet och skriptspråket är inställt på att uppdateras varje månad, så vi kan förvänta oss några fler förhandsversioner innan det når allmän tillgänglighet ungefär en månad efter .NET Core 3.0. Förutom att släppa denna första förhandsgranskning, har Microsoft också delat detaljer om PowerShell 7-färdplanen.

Se även:

En av de mest anmärkningsvärda förändringarna mellan PowerShell 6.2 och PowerShell 7 är övergången från.NET Core 2.1 till .NET Core 3.0, men – så betydelsefullt som detta är – det finns mycket mer än det. I ett blogginlägg om utgåvan beskriver Steve Lee – chef för programvaruutvecklare för PowerShell vad han hoppas kommer att uppnås under de kommande månaderna, inklusive att göra PowerShell i Azure-funktioner allmänt tillgängliga, släppa PSReadLine 2.0, vilket gör PSScriptAnalyzer 2.0 värd -able och förbättra PowerShell Editor Services 2.0.

Han skriver också:

Ett stort fokus för PowerShell 7 är att göra det till en livskraftig ersättning för Windows PowerShell 5.1. Det betyder att den måste ha nära paritet med Windows PowerShell när det gäller kompatibilitet med moduler som levereras med Windows.

PowerShell-teamet kommer att arbeta med Windows-team för att validera och uppdatera sina moduler för att fungera med PowerShell 7. Detta innebär också att du måste använda de senaste versionerna av Windows 10 för att använda PowerShell 7 med bredden av Windows PowerShell-moduler. och motsvarande Windows Server).

Fullständig information om vad du kan förvänta dig av den här utgåvan finns i ändringsloggen.

Du kan ladda ner PowerShell 7-förhandsvisningen från GitHub.

0 Shares