Microsoft släpper första versionen av sin Edge-webbläsare för Linux

0 Shares

Vi har vetat ett tag att Microsoft har arbetat med en Linux-version av sin nya Chromium Edge-webbläsare, och idag tillkännager programvarugiganten den första versionen för användarna att prova.

Dagens release stöder distributioner av Ubuntu, Debian, Fedora och openSUSE och Microsoft säger att det framöver kommer att släppa nya byggnader varje vecka.

SE ÄVEN: Windows 10 oktober 2020-uppdatering (20H2) rullar ut nu – så här får du det

Du måste vara en Edge Insider för att få förhandsgranskningsbyggnaderna och när du är där finns det två sätt att installera webbläsaren på Linux:

Ladda ner och installera ett .deb- eller .rpm-paket direkt från Microsoft Edge Insider-webbplatsen – detta kommer att konfigurera ditt system för att ta emot framtida automatiska uppdateringar. Installera Microsoft Edge från Microsofts Linux Software Repository med din distributions standardverktyg för pakethantering genom att följa instruktionerna för “Kommandoradsinstallation” på Microsoft Edge Insider-webbplatsen (deb / rpm).

Vad kan du förvänta dig från den första förhandsgranskningen? Microsofts Kyle Pflug, chef för PM, utvecklarupplevelser säger:

Med vår första förhandsversion släpper vi efter att ge en representativ upplevelse för utvecklare som vill bygga och testa sina webbplatser och appar på Linux. Webbplattformens och utvecklarverktygsfunktionerna, inklusive kärnåtergivningsbeteenden, tillägg, DevTools i webbläsare och testautomationsfunktioner, ska i allmänhet beter sig konsekvent med andra plattformar som macOS och Windows.

Vissa slutanvändares funktioner och tjänster kanske inte är aktiverade ännu. I synnerhet stöder vår första version endast lokala konton och stödjer inte inloggning på Microsoft Edge via ett Microsoft-konto eller AAD-konto eller funktioner som kräver inloggning (som att synkronisera dina inställningar, favoriter etc.). Dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i en framtida förhandsgranskning.

0 Shares