Microsoft släpper HoloLens 2 i september

0 Shares

HoloLens 2

Microsoft kommer att lansera den andra upplagan av förstärkt headset nästa månad. HoloLens 2 kommer att säljas i september, enligt vice verkställande direktör för företagets artificiella intelligens och forskargrupp, Harry Shum.

Shum talade vid World Artificial Intelligence Conference i Shanghai när han avslöjade och slutade slutligen spekulationer om när enheten kommer att se dagens ljus.

Se även:

Trots det ganska offentliga tillkännagivandet från Shum har Microsoft hittills vägrat att bekräfta att september kommer att vara släppmånad.

Andra generationens enhet utökar synfältet för headsetet, förbättrar vikten och balansen och lägger till nya funktioner som ögonspårning och ett vippbart visir. Det ARM-drivna AR-headsetet har ett anpassat AI-chip och stöder Epics Unreal Engine 4.

HoloLens 2 har varit på gång under ganska lång tid nu, och precis som sin föregångare riktar enheten sig till utvecklare och företagskunder – något som priset på $ 3500 bekräftar. Microsoft har tagit förbeställningar en liten stund nu, och för kunder som inte vill göra en stor förskottsbetalning är prenumerationsprissättning också ett alternativ.

0 Shares