Microsoft släpper HTML5-baserad Remote Desktop-webbklientförhandsvisning

0 Shares

Microsoft arbetar med en HTML5-baserad Remote Desktop-klient för att tillåta Windows-användare att styra sina enheter från deras favoritbläddrars bekvämlighet. Webbappen tillkännagavs vid Ignite-evenemanget förra året och den är nu äntligen tillgänglig för test.

Remote Desktop-klienten erbjuds som förhandsgranskning i detta skede och åtföljs av officiell dokumentation om hur den kan ställas in på Windows-enheter. Webbversionen är kompatibel med Windows 7 SP1 eller Windows Server 2008R2 och senare, men den kräver också en “kompatibel” webbläsare.

Dokumentationen visar dock inte några kompatibla webbläsare, så det är oklart vilka användare Microsoft riktar in sig på just nu. Edge kommer sannolikt att fungera på den senaste versionen av Windows och Windows Server, men det är inte ett alternativ för folk som kör äldre versioner av de två operativsystemen.

Fortfarande, för dem som är villiga att prova, finns det några intressanta funktioner som erbjuds i förhandsgranskningsfasen. “Den första versionen av webbklienten kan komma åt appar och skrivbord som publicerats från en distribution av Remote Desktop Services, kopiera text till och från sessionen (med Ctrl + C och Ctrl + V), skriva ut till en PDF-fil och finns tillgänglig 18 Ytterligare funktioner kommer att aktiveras i framtida utgåvor baserat på din feedback, säger Microsoft i ett blogginlägg.

I den officiella dokumentationen påpekar Microsoft att användare kommer att få bästa prestanda när de kör Windows 10 (version 1611 eller senare) och Windows Server 2016 (eller nyare). Klienten är uppenbarligen inte avsedd för bästa tid, som dess förhandsgranskningsstatus indikerar, men de som vill testa det kan ta en titt på hur guiden Microsoft erbjuder (som är tillgängligt genom att trycka på länken i det här stycket).

Den innehåller alla steg du behöver för att ladda ner nödvändiga filer och aktivera funktionaliteten på en kompatibel Windows-enhet samt några felsökningsråd, om saker inte går enligt plan.

0 Shares