Microsoft släpper KB4583263-uppdateringen för Windows 10 för att förhindra svullna bärbara batterier

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Microsoft har samarbetat med HP för att arbeta med en lösning på ett problem som påverkar olika HP Business Notebooks. Felet orsakar inte bara en minskning av prestanda och batteritid utan kan också leda till svullna batterier.

Problemet ligger hos HP Battery Health Manager, och uppdateringen från Microsoft och HP rullar ut för att möjliggöra en ny laddningsalgoritm för att lindra problemet.

Se även:

Microsoft skriver om uppdateringen: “Microsoft arbetar med HP för att distribuera en lösning som hjälper till att lösa ett konfigurationsproblem i HP Battery Health Manager på utvalda HP Business Notebooks som kan påverka batteriets livslängd och prestanda. Den här uppdateringen kräver ingen omstart att träda i kraft “.

Mer information om batteriproblemet finns på HP Knowledge Base och i ett kundmeddelande.

KB4583263 är en valfri uppdatering som kan väljas via Windows Update, Microsoft Update eller Microsoft Update Catalog. HP påpekar att uppdateringen bara kommer att vara synlig för system som behöver den och säger: “Windows-uppdatering KB4583263 påverkar bara de system som redan har HP Battery Health Manager i BIOS. KB4583263 uppdaterar inte ditt BIOS”.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares