Microsoft släpper KB4598291-uppdateringen för att fixa många Windows 10-problem

0 Shares

Microsoft har släppt en ny uppdatering för Windows 10, som tar upp olika problem som har plågat användare.

Även om KB4598291-uppdateringen är en valfri löser den så många problem att många kommer att vilja få den installerad direkt. Den här uppdateringen är endast tillgänglig för Windows 10 maj 2020-uppdatering (version 2004) och Windows 10 oktober 2020-uppdatering (20H2).

Se även:

Bland de problem som fixats av KB4598291 är ett problem som gjorde det omöjligt att öppna dokument som lagrats på skrivbordet, och ett annat som fick Alt + Tab-fönstren att byta tangentbordsgenväg fungera felaktigt.

Microsoft delade nyheter om uppdateringen på Twitter:

I ett supportdokument om utgåvan beskriver Microsoft några av höjdpunkterna i KB4598291-uppdateringen:

Uppdaterar ett problem som får en enhet att sluta svara när du spelar ett spel i helskärmsläge eller surfplatteläge. Uppdaterar ett problem med att använda Ctrl + Caps Lock och Alt + Caps Lock för att växla till Hiragana- eller Katakana-läge efter uppgradering till Windows 10, version 2004. Uppdaterar ett problem som hindrar dig från att öppna ett dokument som finns på Windows-skrivbordet. Uppdaterar ett problem som skapar dubbla molnleverantörsmappar i navigeringsfönstret File Explorer. Uppdaterar ett problem med några speciella tangentkombinationer som används i DaYi, Yi och Array IME som kan orsaka att ett program slutar fungera. Uppdaterar ett problem som visar en tom låsskärm efter att en enhet har vaknat från viloläge. Korrigerar historisk information om sommartid (DST) för den palestinska myndigheten. Uppdaterar ett problem som inaktiverar felaktigt vissa Windows 10 Education-enheter efter uppgradering till Windows 10, version 2004. Uppdaterar ett problem som kan leda till att ordningen Alt + Tab ändras oväntat och får dig att byta till fel fönster. Uppdaterar ett problem som inte visas Extrahera allt på snabbmenyn när du högerklickar på en ZIP-fil som endast är online.

Som vanligtvis är fallet med uppdatering är KB4598291 tillgänglig via Windows Update, Microsoft Update Catalog och Windows Server Update Services (WSUS). Innan du installerar det bör du dock vara medveten om ett känt problem som Microsoft uppmärksammar:

System- och användarcertifikat kan gå förlorade när du uppdaterar en enhet från Windows 10, version 1809 eller senare till en senare version av Windows 10. Enheter påverkas bara om de redan har installerat någon senaste kumulativ uppdatering (LCU) som släpptes 16 september 2020 eller senare och fortsätt sedan med att uppdatera till en senare version av Windows 10 från media eller en installationskälla som inte har en LCU släppt 13 oktober 2020 eller senare integrerad. Detta händer främst när hanterade enheter uppdateras med föråldrade buntar eller media via ett uppdateringshanteringsverktyg som Windows Server Update Services (WSUS) eller Microsoft Endpoint Configuration Manager. Detta kan också hända när du använder föråldrade fysiska media eller ISO-bilder som inte har de senaste uppdateringarna integrerade.

Fotokredit: Anton Watman / Shutterstock.com

0 Shares