Microsoft släpper KB5000802 och KB5000808 uppdateringar för Windows 10 – och det finns redan problem

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Igår var den andra tisdagen i månaden, och för användare av Windows betyder det en sak – Patch Tuesday. Genom att hålla fast vid sitt vanliga schema släppte Microsoft uppdateringar för Windows 10, särskilt KB5000802 och KB5000808 kumulativa uppdateringar.

Dessa uppdateringar löser bokstavligen dussintals problem, inklusive aktivt utnyttjade 0-dagar. Men även om antalet adresserade problem är imponerande stort finns det också – förutsägbart, kanske – redan rapporter om nya problem som orsakats av uppdateringarna.

Se även:

I synnerhet finns det klagomål om uppdateringarna för Windows 10-versionerna 1909, 2004 och 20H2 – problem med utskrift för att vara exakt.

Vissa användare upptäcker att när de försöker skriva ut efter installation av uppdateringarna hälsas de av en BSoD och ett felmeddelande om win32kfull.sys Eftersom detta inte listas som ett känt problem med uppdateringarna, kan vi bara anta att Microsoft antingen inte är medveten av de problem som människor upplever, eller företaget undersöker för att avgöra om det verkligen är de senaste uppdateringarna som är skyldiga.

Som delats av Günter Born har lösningen för vissa människor varit att helt enkelt uppdatera sina skrivardrivrutiner, men detta verkar inte lösa problemet för alla.

Microsoft beskriver alla säkerhetsfixar som ingår i uppdateringarna i ett inlägg på MSRC-portalen, där du kommer att märka att det inte finns några nya funktioner som lagts till av uppdateringarna. Vi måste vänta med att höra från Microsoft för mer information om utskriftsproblemen som för närvarande upplevs av vissa.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares