Microsoft släpper KB5001205-uppdatering för att åtgärda Windows 10 Secure Boot-sårbarheten

0 Shares

Microsofts huvudkontor

Microsoft har släppt en ny service stack-uppdatering för Windows 10. KB5001205-uppdateringen är tillgänglig för version 1909 av operativsystemet, och den löser ett problem med Secure Boot-funktionen.

Företaget säger att uppdateringen åtgärdar ett problem som förhindrade att en annan uppdatering installerades. Det innehåller också kvalitetsförbättringar av servicestacken för att hjälpa till med den övergripande uppdateringsupplevelsen i Windows 10.

Se även:

Uppdateringen är tillgänglig via Windows Update, från Microsoft Update-katalogen eller med WSUS. I ett supportdokument om KB5001205 förklarar Microsoft: “Den här uppdateringen gör kvalitetsförbättringar i servicestacken, som är den komponent som installerar Windows-uppdateringar. Servicing stack-uppdateringar (SSU) ser till att du har en robust och pålitlig servicestack så att din enheter kan ta emot och installera Microsoft-uppdateringar “.

Företaget säger också:

Den här uppdateringen åtgärdar också ett problem som kan förhindra att CVE-2020-0689-uppdateringen installeras. Felmeddelandet i filen CBS.log är TRUST_E_NOSIGNATURE.

Mer information om denna säkerhetsproblem finns här.

Bildkredit: JeanLucIchard / Shutterstock

0 Shares