Microsoft släpper korrigeringsfilen för VPN-anslutningsproblem orsakade av buggyuppdatering

0 Shares

Microsoft tävlar för att förbereda en out-of-band-patch som förhoppningsvis kommer att lösa VPN-problem som introducerades av KB4535996-uppdateringen i februari. Den här uppdateringen släpptes för att ta itu med sök- och utskriftsproblem i Windows 10, men användare klagade över långsam prestanda, problem med sömn.

Utöver detta erkände Microsoft också att uppdateringen kan orsaka anslutningsproblem för VPN-användare, liksom för olika applikationer. Med så många människor som för närvarande arbetar på distans är det tryck att ta itu med dessa problem, därav brådskande jobb på en out-of-band fix.

Se även:

På en sida som visar kända problem med Windows 10 varnar Microsoft att efter installationen av KB4535996-enheter med en proxy kan visa begränsad eller ingen internetanslutningsstatus. Tills en korrigering släpps är den lösning som företaget föreslår att starta om din enhet – även om det finns anteckningen att du makt kunna mildra problemet “

Microsoft förklarar problemen:

Enheter som använder en manuell eller automatisk konfigurerad proxy, särskilt med ett virtuellt privat nätverk (VPN), kan visa begränsad eller ingen internetanslutningsstatus i nätverksanslutningsstatusindikatorn (NCSI) i meddelandefältet. Detta kan hända när du är ansluten eller kopplad från en VPN eller efter att ha ändrat tillstånd mellan de två. Enheter med det här problemet kan också ha problem att nå internet med applikationer som använder WinHTTP eller WinInet. Exempel på appar som kan påverkas på enheter i detta tillstånd är följande men inte begränsat till Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11 och någon version av Microsoft Edge.

Microsoft verkar medge att problemet är allvarligt, och det är därför det inte väntar till nästa Patch Tuesday för att försöka ta itu med det. Företaget säger: “Vi arbetar med en upplösning och riktar in oss på en Microsoft-katalog som endast släpper en uppdatering utanför bandet för att lösa problemet i början av april”.

Det är inte klart varför plåstret inte kommer att skjutas till Windows Update. Microsoft har sagt att valfria uppdateringar för Windows 10 kommer att pausas snart, men den här policyn ska inte starta förrän i maj.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares