Microsoft släpper .NET 5 Preview 1

0 Shares

Microsofts logotyp på hörnet av en byggnad

Det är inte förrän i november som vi ser den allmänna versionen av .NET 5, men före detta har Microsoft släppt .NET 5 Preview 1 för utvecklare att testa.

Med .NET 5 fortsätter Microsoft att förena .NET till en enda plattform; det kommer att inkludera ASP.NET Core, Entity Framework Core, WinForms, WPF, Xamarin och ML.NET. Viktiga förändringar här är betydande förbättringar av Regex-motorn, som Microsoft säger ger genomströmningsförbättringar mellan 3x och 6x.

Se även:

Genom att meddela tillgängligheten av den första förhandsgranskningen säger Microsoft: “För första gången kommer hela plattformen att använda en enhetlig BCL (Base Class Libraries) för alla appmodeller. Att ha en version 5 som är högre än både .NET Core och. NET Framework gör det också klart att .NET 5 är framtiden för .NET, som är en enda enhetlig plattform för att bygga alla typer av applikationer “.

Företaget säger vidare:

Vi har sagt detta många gånger, men vi kommer att upprepa igen; .NET Core och sedan. NET 5 är den. NET du ska bygga alla dina NYA applikationer med. .NET Framework stöds så länge Windows stöds. Vi fortsätter att tillhandahålla säkerhets- och buggfixar och hålla nätverks- och krypto-API: er uppdaterade. Det förblir säkert och stöds för att behålla dina äldre applikationer i .NET Framework.

Microsoft lyfter fram ett antal förbättringar:

Förbättringar av regelbundna uttrycksprestanda Kodkvalitetsförbättringar i RyuJIT Diagnostik för monteringsbelastning läggs till händelsepip Händelseprofil-API: er GitHub repo-konsolidering

Här är de nedladdningslänkar du behöver: .NET 5.0 Preview 1 SDK och .NET 5.0 Preview 1 Runtime

Bildkredit: r.classen / Shutterstock

0 Shares