Microsoft släpper .NET Core Uninstall Tool för Windows och Mac

0 Shares

.NET Core Uninstall Tool

Microsoft har släppt ett nytt verktyg som kommer att behaga alla som har varit frustrerade över Visual Studios beteende och dess tendens att lämna gamla versioner av .NET Core SDK och driftstider efter en uppgradering.

Företaget har lanserat .NET Core Avinstallationsverktyg för Windows och macOS – Linux-användare saknar för tillfället – vilket gör det möjligt för utvecklare att frigöra diskutrymme genom att städa upp resterna av kvarvarande SDK: er och driftstider.

Se även:

Sarah Oslund skriver på .NET-bloggen: “Från och med Visual Studio 2019 version 16.3 hanterar Visual Studio versionerna av SDK och körtid som den installeras. I tidigare versioner lämnades SDK och driftstider vid uppgradering om dessa versioner var riktade eller fästs med global.json. Vi insåg att detta inte var idealiskt och kanske hade lämnat många oanvända .NET Core SDK: er och körtider installerade på din maskin “.

Hon tillägger:

Framöver har vi uppdaterat Visual Studio-beteendet. .NET Core fristående SDK-installationsprogrammet började också ta bort tidigare korrigeringsversioner (de två sista siffrorna, till exempel 3.1.1xx) i .NET Core 3.0. Om du vill ha en version av SDK eller runtime som har tagits bort under en uppdatering, installerar du om den från .NET Core-arkivet. SDK: er och körtider installerade med de fristående installationsprogrammen (t.ex. från .NET-arkivet) tas inte bort av Visual Studio.

Vi släpper .NET Core Avinstallationsverktyg för att hjälpa dig att få din maskin i ett mer hanterbart tillstånd OCH spara lite diskutrymme!

I release-anmärkningar för verktyget säger Microsoft:

I Windows kan verktyget endast avinstallera SDK: er och Runtimes som installerats med hjälp av något av följande installationsprogram:

.NET Core SDK och runtime-installationsprogrammet. Visual Studio-installationsprogrammet i versioner tidigare än Visual Studio 2019 version 16.3.

På macOS kan verktyget bara avinstallera SDK: er och körtider i / usr / local / share / dotnet mapp.

På grund av dessa begränsningar kanske verktyget inte kan avinstallera alla .NET Core SDK: er och körtider på din dator. Du kan använda kommandot dotnet –info för att hitta alla .NET Core SDK: er och körtider installerade, inklusive de SDK: er och körtider som det här verktyget inte kan ta bort. Kommandot dotnet-core-avinstallera listan visar vilka SDK: er som kan avinstalleras med verktyget.

Microsoft varnar för att det är lätt att göra ett misstag med detta kraftfulla verktyg, men påpekar att det är möjligt att köra en Visual Studio-reparation eller utföra en ominstallation från .NET Core-arkivet.

Du kan ta reda på mer och ladda ner .NET Core Uninstall Tool här.

0 Shares