Microsoft släpper ny Windows 10X-emulator och bild med Win32-containeruppdateringar, File Manager och mer

0 Shares

Windows 10X-emulator

Det har gått några veckor sedan vi först fick chansen att leka med Windows 10X tack vare Microsofts emulator och bild för operativsystemet. Nu har företaget släppt Microsoft Emulator v1.1.54.0 och Windows 10X Emulator Image 10.0.19578.0.

Det finns en hel del att utforska i den nya Windows 10X-bilden, inklusive en betaversion av File Manager-appen. Det finns också tidiga smaker av möjligheten att köra Win32-programvara i operativsystemet på enheter med dubbla skärmar.

Se även:

Den nya versionen visar att Microsoft uppdaterar EULA för Windows 10X Emulator, vilket tappar kravet på att programvaran ska installeras på en Windows Insider-dator. Den nya File Manager-appen fungerar tillsammans med OneDrive, så du måste logga in på ett Microsoft-konto för att kunna använda det.

Uppdateringen innehåller också ändringar i Win32-behållaren som ger utvecklare chansen att göra sin programvara redo att växla mellan en- och dubbelskärmslägen. Microsoft säger:

Denna uppdatering tillämpar fönstermodellen för Windows 10X på dina Win32-appar som körs i behållaren. Systemdefinierad fönsterplacering säkerställer att användare har en konsekvent och förenklad fönsterupplevelse som är skräddarsydd och lämplig för en mindre, dubbelskärms och beröringsvänlig enhet. Vissa luckor kvarstår och kommer att åtgärdas i framtida uppdateringar.

Microsoft har publicerat release-anteckningar som beskriver allt som är nytt i emulatorn och bilden:

Emulator

Microsoft Emulator Manager innehåller nu möjligheten att fråga efter butiken för uppdaterade bilder. Vid första körningen av emulatorn, om det inte finns några bilder installerade, uppmanas den att ladda ner den senaste bilden. Du kan också söka efter nya bilder via Arkiv-> Ladda ner emulatorbilder menyalternativ.

Windows 10X-bild

Windows 10X Emulator Image (bygg 19578) innehåller en ny EULA som inte längre kräver att den installeras på en Insider Preview-version av Windows. Du kan installera den på Windows 10 version 10.0.17763.0 eller senare för att testa befintliga appar på enhetens emulator med dubbla skärmar. För att kunna använda en Insider Preview SDK måste utvecklare ställa in sin utvecklingsmiljö på en Insider Preview-version av Windows. Denna uppdatering tillämpar fönstermodellen för Windows 10X på dina Win32-appar som körs i behållaren. Systemdefinierad fönsterplacering säkerställer att användare har en konsekvent och förenklad fönsterupplevelse som är skräddarsydd och lämplig för en mindre, dubbelskärms och beröringsvänlig enhet. Vissa luckor kvarstår och kommer att åtgärdas i en framtida uppdatering. En tidig version av File Manager (märkt Beta) ingår. Den är utformad för att fungera med OneDrive-synkroniserade filer och kräver därför ett Microsoft-konto kopplat till operativsystemet, antingen via appen Inställningar eller genom att logga in på en Microsoft-app som Store. Installera Visual Studio Remote Tools uppmanas inte längre till Machine.config-filerna under installationen. Emulatorn visar “GPU: n körs inte. Problemkod: 43”. Det finns en nyligen regression som inte initierar GPU om värdmaskinen är en äldre version än Windows 10X-avbildningen. LockScreen kanske slutar svara. Om det gör det, använd enhetsportalen och starta om ModernShellUXApp.exe-processen. Ibland kan appar som körs i Win32 Container kanske inte visas korrekt. Att knacka på brickan i aktivitetsfältet visar vanligtvis appen ordentligt.

Felsökningsscenarier

När du använder universell autentisering har felet som blockerat återdistribution av MSIX-förpackade .NET-appar rättats. Vid felsökning av icke-paketerad C ++ kan kartläggningen av DevelopmentFiles mappen kvarstår inte vid omstart av emulatorn.

Du kan ladda ner Microsoft Emulator och Windows 10X Emulator Image gratis från Microsoft.

0 Shares