Microsoft släpper offentlig förhandsvisning av Desktop Analytics för att hjälpa till med uppdateringar av Windows 10-beredskapskontroller

0 Shares

Vinklad Microsoft-logotyp

Microsoft har släppt en offentlig förhandsvisning av molnansluten tjänst Desktop Analytics.

Designad för att hjälpa systemadministratörer att hålla Windows 10-enheter uppdaterade, integreras Desktop Analytics med System Center Configuration Manager. Det möjliggör snabb och enkel skapande av appinventarier för att göra kompatibilitetskontroller enklare.

Se även:

Brad Anderson, corporate vice president för Microsoft 365, säger att verktyget använder sig av maskininlärning och molnet för att göra det lättare att distribuera och uppdatera Windows 10. Syftet med Desktop Analytics är att undvika kompatibilitetsproblem som står i vägen för hålla maskiner uppdaterade.

I ett blogginlägg skriver Anderson:

Desktop Analytics ger den insikt och automatisering du behöver för att effektivt hålla dig uppdaterad och hålla dig uppdaterad. Desktop Analytics är en molnansluten tjänst som integreras med System Center Configuration Manager och kommer att integreras med Microsoft Intune inom en snar framtid. Med Desktop Analytics är det lättare att distribuera med säkerhet och hålla dina datorer uppdaterade med de senaste Windows 10-funktionerna som dina anställda behöver.

Verktyget är en utveckling av Windows Analytics, och det möjliggör automatisering av applikations- och hårdvarutestning före uppdateringsinstallationen. Anderson förklarar: “Den här tjänsten tillhandahåller intelligens som hjälper dig att fatta mer välgrundade beslut om uppdateringsberedskapen för dina Windows-klienter. I kombination med Configuration Manager är Desktop Analytics utformad för att skapa en inventering av Windows-appar som körs i din organisation och sedan bedöma appen kompatibilitet med de senaste funktionsuppdateringarna av Windows 10. Genom att kombinera data från din egen organisation med data som samlats från miljontals enheter anslutna till våra molntjänster kan du göra gissningen av att testa dessa appar och istället fokusera din uppmärksamhet på viktiga blockerare. Historiskt sett var det en tidskrävande och tråkig process att testa mänskliga tester – men nu kan detta automatiseras genom intelligensen av vad vi lär oss i molnskala.

Han lägger till:

Desktop Analytics ger dig datadrivna rekommendationer som gör att du snabbt och enkelt kan köra framgångsrika piloter som representerar hela din applikation och föraregendom. Du kan sedan använda hälsosignalerna från dina piloter för att utvärdera beredskapen för dina tillgångar och implementera en optimerad produktionsdriftsättningsplan med Configuration Manager.

Du kan läsa mer på Desktop Analytics-sidan.

Bildkredit: spateletail / Shutterstock

0 Shares