Microsoft släpper PowerShell 7 för Windows, macOS och Linux

0 Shares

PowerShell

Microsoft har meddelat att dess plattforms automatiseringsverktyg och konfigurationsramverk PowerShell 7 nu är allmänt tillgängligt.

PowerShell 7, tillgängligt för Windows, macOS och Linux, ser att Microsoft går från .NET Core 2.x till 3.1 vilket möjliggör större bakåtkompatibilitet med befintliga Windows PowerShell-moduler tack vare uppkomsten av många .NET Framework API: er. Den plattformsmässiga karaktären av PowerShell 7 innebär att Ubuntu, openSUSE, Fedora, Debian och andra Linux-distro omfamnas.

Se även:

Joey Aiello, produktchef för PowerShell, säger: “Om du inte kunde använda PowerShell Core 6.x tidigare på grund av modulkompatibilitetsproblem kan det här vara första gången du får utnyttja några av de fantastiska funktionerna vi levererade redan sedan vi startade Core-projektet! “

Hela listan över operativsystem som stöds ges som x64-varianter av Windows 7, 8.1 och 10, Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016 och 2019, macOS 10.13+, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) / CentOS 7 +, Fedora 29+, Debian 9+, Ubuntu 16.04+, openSUSE 15+ och Alpine Linux 3.8+. ARM32 och ARM64-smaker av Debian och Ubuntu stöds också, liksom ARM64 Alpine Linux. Microsoft säger att även om de inte stöds officiellt finns det samhällsproducerade paket tillgängliga för Arch och Kali Linux.

Aiello lyfter fram några av de nya funktionerna som finns i PowerShell 7:

Pipeline-parallellisering med ForEach-Object -Parallel Nya operatörer: Ternär operatör: a? b: c Rörledningskedjeoperatörer: || och && Null villkorliga operatörer: ?? och ?? = En förenklad och dynamisk felvy och Get-Error-cmdlet för enklare undersökning av fel Ett kompatibilitetsskikt som gör det möjligt för användare att importera moduler i en implicit Windows PowerShell-session Automatisk nyversion av meddelanden Möjligheten att åberopa att anropa DSC-resurser direkt från PowerShell 7 (experimentell)

Fullständiga detaljer finns i release-anteckningarna för PowerShell 7.

Microsoft ser redan på framtiden och har en ny version på gång:

Vi arbetar redan hårt på PowerShell 7.1, och du kan förvänta dig att den första förhandsgranskningen snart är full av nya funktioner och bugfixar som inte riktigt gjorde det till 7.0. Håll ögonen öppna för en mer djupgående färdplanblogg som beskriver våra nuvarande undersökningar och önskningar för 7.1.

PowerShell 7 är tillgänglig för nedladdning från GitHub, och det finns också installationsdokumentation tillgänglig för Windows, macOS och Linux.

0 Shares