Microsoft släpper PowerToys v0.16.1 med många felkorrigeringar och tillagd telemetri

0 Shares

Starta om PowerToys

Det är bara en vecka sedan Microsoft släppte PowerToys v0.16.0 som inkluderade fyra nya verktyg. Nu finns det en annan uppdatering tillgänglig som ger ett antal buggfixar, men också något av en överraskning.

Detta är en mycket liten ökning av versionsnumreringen, så du skulle ha rätt att inte förvänta dig något för spännande. Tillägget av telemetri till ett av verktygen är dock något som användarna vill vara medvetna om.

Se även:

Trots att det inte är en större version finns det ett antal anmärkningsvärda förändringar här, inklusive buggfixar för FancyZones och Window Walker-verktygen. Microsoft har också fattat beslutet att ha alla verktyg aktiverade som standard.

Men i vad som sannolikt kommer att bevisa ett opopulärt beslut har företaget också lagt till telemetri i Window Walker, det textbaserade alternativet till Alt-Tab. I ett åtagande för denna speciella förändring beskriver Microsoft det som “grundläggande telemetri” som avslöjar för företaget om en användare har aktiverat Window Walker eller inte.

Den fullständiga ändringsloggen för PowerToys v0.16.1 är som följer:

Nya verktyg är aktiverade som standard för uppgraderingar – (# 1878) Rätt lokaliseringsfel – (# 1795) RDP-fel i FancyZones – (# 1821) Fokusfel i Window Walker – (# 1800) Tillagd telem för att faktiskt veta om Window Walker var aktiverat (# 1925) Gör användaren medveten om dubbla MSIX- och MSI-installationsproblem, partiell lösning (# 1920) fixad FancyZone-krasch med Unity (# 1873)

0 Shares