Microsoft släpper PowerToys v0.18.0 med nya Run launcher och tangentbordsmappare

0 Shares

Starta om PowerToys

Det är ungefär ett år sedan Microsoft beslutade att återuppliva de populära PowerToys-verktygen för Windows 10, och under de mellanliggande månaderna har det funnits många uppdateringar och nya verktyg att spela med. Med den nyligen släppta PowerToys v0.18.0 har företaget lagt till ett praktiskt tangentbordsmappningsverktyg.

Det finns också något som kommer att tilltala alla som har letat efter ett Spotlight-verktyg i macOS-stil. Den nya Run-startprogrammet fungerar som en kraftfull uppgradering till Windows + R och ger ett flexibelt sätt att komma åt appar, filer och mer.

Se även:

Förutom programvara och dokument kan Run launcher också användas för att köra kommandotolken, systemgenvägar och mycket mer. Genvägen du behöver för att komma åt startprogrammet är Alt + Space som standard, men du kan anpassa detta om du föredrar det.

Tangentbordshanterarens funktion för ommappning låter dig inte bara ändra funktionen på vilken tangent som helst på tangentbordet utan också att mappa om kortkommandon – så att du t.ex. ändrar vilken funktion Ctrl + C utför.

Över på GitHub säger Microsoft om den nya utgåvan:

Våra mål för utgivningscykeln 0,18 var tre stora objekt, PowerToys Run, Keyboard Manager och migrering till det nya inställningssystemet. Detta är också första gången vi testar det automatiska uppdateringssystemet.

Notera: Efter installationen måste du starta PowerToys för första gången. Vi kommer att förbättra installationsupplevelsen framåt men på grund av ett möjligt installationsberoende kan vi inte starta efter installationen just nu.

Feedback är kritisk. Vi vet att det finns områden för förbättringar på PT Run. Vi skulle gärna ha feedback så att vi kan förbättra. Vi skulle också gärna veta om du vill att vi ska vara mer aggressiva när det gäller automatisk uppgradering.

För hela engagemangshistoriken, se 0.18-utgåvan. Nedan följer bara några av punkterna i den här utgåvan.

Nya verktyg PowerToys Run, vår nya applikationsstartare (använd alt-space för att aktivera) Tangentbordshanterare, ett snabbt och enkelt sätt att mappa om tangentbordet Fixat # 243: s inställningsproblem Förbättrad prestanda på FancyZones # 1264 Massor av buggfixar!

0 Shares