Microsoft släpper Project Honolulu som Windows Admin Center

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Det har gått ett tag sedan Microsoft först nämnde Project Honolulu, och flera månader senare har det nu släppts. Att slå allmänt tillgängligt ser Microsoft officiellt avslöja namnet: Windows Admin Center.

Det har redan förekommit flera förhandsgranskningar av Project Honolulu / Windows Admin Center, men nu kommer Microsoft att starta den stora pressen för att uppmuntra sysadmins att använda den för att hantera sina Windows Server- och Windows 10-distributioner.

Se även:

Windows Admin Center stöds officiellt i Microsoft Edge och Chrome, men det är möjligt att det också fungerar i andra webbläsare – för det är trots allt ett webbläsarbaserat verktyg. För att kunna använda den måste du också köra Windows Server 2012 eller senare – helst Windows Server 2019 när den släpps senare i år.

Microsoft har följande att säga om Windows Admin Center:

Enkel och modern ledningsupplevelse: Windows Admin Center är en lätt, webbläsarbaserad GUI-plattform och verktygssats för IT-administratörer för att fjärrhantera Windows Server- och Windows 10-maskiner.

Hybridfunktioner: Windows Admin Center kan hantera Windows Server- och Windows 10-instanser var som helst inklusive fysiska system, virtuella maskiner på vilken hypervisor som helst eller som körs i vilket moln som helst. Anslut till molnet med valfria mervärdesfunktioner som integration med Azure Site Recovery för att skydda dina virtuella maskiner och stöd för Azure Active Directory för att kontrollera åtkomst med multifaktorautentisering.

Integrerad verktygssats: I stället för att växla mellan flera olika verktyg och sammanhang får du med Windows Admin Center en helhetsöversikt över dina resurser och möjligheten att gräva i detaljerade detaljer. Förutom server- och klientdatorer kan du hantera failover-kluster och distributioner av hyperkonvergerad infrastruktur (HCI).

Designad för töjbarhet: Vi har arbetat med tidiga adopterare för att förfina utvecklingsupplevelsen för tillägg i en privat förhandsvisning av vår SDK. Det betyder att du snart kommer att kunna utöka Windows Admin Centers funktioner till tredjepartslösningar. Till exempel börjar du se tredje parts hårdvaruleverantörer som använder Windows Admin Center för att tillhandahålla hantering av sin egen hårdvara.

Kolla in videon från Microsoft för att ta reda på mer:

Du kan ladda ner Windows Admin Center från Microsoft.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares