Microsoft släpper Skype som ett Snap för Linux

0 Shares

Medan Microsoft länge har betraktats som en fiende till Linux-gemenskapen – och det är det fortfarande av vissa – har företaget faktiskt förvandlats till en öppen källkodsmästare. Inte bara släpper Microsoft programvara för Linux, till exempel PowerShell Core 6.0, men den serverar till och med distros i sin programvarubutik för Windows. Låt oss inte glömma att Microsoft även erbjuder virtuella Linux-maskiner i Azure.

Ett av Microsofts största Linux-bidrag är dock Skype – den väldigt populära kommunikationsprogramvaran. Genom att erbjuda programmet till stationära Linux-användare gör Microsoft det möjligt för dem att enkelt kommunicera med vänner och familj som inte är på Linux, tack vare dess plattformsstöd. Idag omfamnar Microsoft vidare Linux genom att släppa Skype som Snap. Detta kommer efter att två andra mycket populära appar blev tillgängliga i Snap-form – Spotify och Slack. Vänta en minut — Sbrist, Spotify, och nu Skype? Det är en mäktig konstig tillfällighet att populära appar som börjar med “S“görs tillgängliga som Stupplurar – ännu en “S“ord!

“Skype används av miljontals användare globalt för att ringa gratis video- och röstsamtal, skicka filer, video- och snabbmeddelanden och för att dela både speciella tillfällen och vardagliga stunder med de människor som betyder mest. Skype har vänt sig till snaps för att säkerställa att dess användare är på Linux levereras automatiskt till den senaste versionen vid utgåvan. Och med snaps återställningsfunktion, där applikationer kan återgå till den tidigare arbetsversionen i händelse av ett fel, kan Skypes utvecklare säkerställa en sömlös användarupplevelse, säger Canonical.

LÄS OCH: Microsoft släpper uppdaterad förhandsgranskning av ‘Skype för Linux’ för Ubuntu, Debian, Fedora och mer

Ubuntu-tillverkaren säger vidare: “Skype-snap kommer att fungera inbyggt på alla Linux-distributioner som stöder snaps, inklusive Linux Mint, Manjaro, Debian, Arch Linux, OpenSUSE, Solus och Ubuntu. Denna Skype-skrivbordsapplikation är kompatibel över det stora utbudet av Linux-plattformar, vilket öppnar upp för ett ökat utbud av enheter och för miljontals användare. “

Jonáš Tajrych, Senior Skype Software Engineer på Microsoft ger följande uttalande.

“Vi vill kunna leverera samma högkvalitativa upplevelse på Linux som vi gör på andra plattformar. Snaps tillåter oss att göra just det genom att ge oss möjlighet att skicka de senaste funktionerna direkt till våra användare, oavsett vilken enhet eller distribution de råkar använda. “

Vill du installera Skype Snap på din Linux-låda? Du kan ladda ner den här. Alternativt kan du installera det via terminalen genom att skriva “snap install –classic skype” utan citat. Berätta hur processen för installation av Snap går i kommentarerna nedan.

0 Shares