Microsoft släpper valfri KB5000842-uppdatering för att fixa många Windows 10-problem

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

För Microsoft skämdes mars av en rad problematiska Windows 10-uppdateringar som orsakade en serie problem med utskrift och mer. När vi når slutet av månaden har företaget släppt en valfri patch som det nästan säkert hoppas blir mindre problematisk.

Den valfria KB5000842-uppdateringen är tillgänglig för Windows 10 version 2004 och Windows 10 20H2. Denna månatliga uppdatering av “C” -versionen syftar till att ta itu med ett antal problem med operativsystemen, inklusive problem med mörka skärmar och andra bildskärmsfel, samt systemkrascher i samband med OneDrive.

Se även:

Den här uppdateringen är en förhandsgranskning av samma korrigering som – förutsatt att inga uppenbara fel visas – kommer att rulla ut till alla på April Patch Tuesday. Tanken bakom förhandsgranskningen är att ge dem som är särskilt angelägna om att vara uppdaterade eller som påverkas av problemen det tar itu med, så snart som möjligt. Det fungerar också som ett sätt för systemadministratörer att testa uppdateringen för problem innan den distribueras bredare.

Microsoft delade nyheter om uppdateringen på Twitter:

Tydligt stungna av tidigare uppdateringar som orsakade egna problem, svarade en användare på tweetet och sa:

Låt oss hoppas att inget går sönder den här gången. Inte som med KB500802 …

Hela listan över uppdateringshöjdpunkter ser ut så här:

Uppdaterar ett problem med zoom som uppstår när du använder Microsoft Edge IE-läge på enheter som använder flera hög-DPI-skärmar. Uppdaterar ett problem som gör att HDR-skärmar (High Dynamic Range) verkar mycket mörkare än förväntat. Uppdaterar ett problem som gör att videouppspelning inte kan synkroniseras i duplikatläge när du använder flera skärmar. Uppdaterar ett problem som inte visar något eller visar “Datorfilter” på obestämd tid när du filtrerar sökresultaten i Utforskaren. Uppdaterar ett problem som gör att den delade layouten inte är tillgänglig för pek-tangentbordet när du vrider en enhet till stående läge. Informerar användare när ett barnkonto i familjesäkerhetsplanen har administrativa behörigheter. Uppdaterar ett problem som hindrar dig från att stänga Toast-meddelanden med knappen Stäng på pekskärmsenheter. Uppdaterar ett problem med 7.1-kanals ljudteknik. Uppdaterar ett problem som får en enhet att sluta fungera om du tar bort filer eller mappar som OneDrive synkroniserar.

Hela listan över ändringar för de två versionerna av Windows 10 som uppdateringen gäller finns på supportsidan för KB5000842.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares