Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18262 till snabba och snabba ringar

0 Shares

Uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 var en riktig röra för Microsoft, för att inte tala om för de användare som installerade den och förlorade sina data. Funktionsuppdateringen är tillbaka med Windows Insiders för vidare testning, och det kommer troligen inte att dröja länge förrän den släpps igen.

Under tiden arbetar Microsoft med att arbeta med nästa funktionsuppdatering på grund av nästa vår (uppdateringen våren 2019, kanske?), Och idag släpper programvarugiganten en ny version till Insiders på Fast and Skip Ahead-ringarna.

Build 18262 (19H1) får ytterligare en kolumn på fliken Detaljer i Aktivitetshanteraren som visar vilken av dina körande appar som är DPI Aware – det vill säga vilka appar som berättar för Windows hur de hanterar DPI-skalning.

För att visa kolumnen högerklickar du på någon av rubrikerna på fliken Detaljer och klickar på Välj kolumner, sen Lägg till DPI-medvetenhet till listan.

Du kan se hur det ser ut nedan.

Från denna build kan nu avinstallera ytterligare förinstallerade Windows 10-inkorgsappar via snabbmenyn på Start-menyn Alla appar-listan. De appar som kan tas bort på detta sätt är:

3D Viewer (tidigare kallad Mixed Reality Viewer) Miniräknare Kalender Groove Music Mail Filmer och TV Måla 3D Snip & Sketch Sticky Notes Voice Recorder

Felsökning har också förbättrats i Build 18262. Windows använder diagnostikdata för att leverera en skräddarsydd uppsättning korrigeringar som matchar problem som upptäcks på din enhet och automatiskt tillämpa dem på din dator. Gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Felsökning i byggnad 18262 för detta.

I den här versionen kan Skärmläsaren nu läsa nästa, aktuella och tidigare meningar.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att Apphistoriken var tom i Aktivitetshanteraren under den senaste flygningen. Åtgärdade ett problem från föregående flygning vilket resulterade i att Aktivitetshanterarens ikon i meddelandefältet i Aktivitetsfältet inte förblir synligt medan Aktivitetshanteraren var öppen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att uppgraderingen till föregående flygning potentiellt misslyckades med fel. Samma problem kan ha resulterat i att Office-produkter inte startades, tjänster inte startade och / eller att dina autentiseringsuppgifter inte accepterades på inloggningsskärmen efter att du först uppgraderat till omstart. Åtgärdade ett problem där Inställningar skulle krascha under de senaste flygningarna om du i Lättåtkomst klickade på “Apply” på Make Text Bigger. Åtgärdade ett problem där inställningarna under de senaste flygningarna kan krascha under de senaste flygningarna när du klickar på Sök efter uppdateringar eller använder ett uppdaterat intervall för aktiva timmar. Åtgärdade ett problem där Notepad inte listades på sidan Ange standardvärden efter app i Inställningar. När du lägger till ett nytt språk i Inställningar, erbjuder Windows nu separata alternativ för att installera språkpaketet och ställa in språket som Windows visningsspråk. Det visar också separata alternativ för installation av funktioner för taligenkänning och text-till-tal, när dessa funktioner är tillgängliga för språket. Uppdaterade sidan Skrivare och skannrar i Inställningar för att nu inkludera en länk direkt till felsökaren om du behöver det. Vissa insiders kanske märker några ändringar i urklippshistoriken. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Filutforskaren inte startade om den anropades från en fäst Start-bricka i Tablet-läge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att ljusstyrkan ibland återställs till 50 procent efter en omstart.

Kända problem i denna version inkluderar:

Microsoft undersöker ett problem som resulterar i att Inställningar kraschar när man åberopar åtgärder på vissa sidor. Detta påverkar flera inställningar. Vissa användare kan ha problem med att starta Inbox Apps efter uppdatering. För att lösa detta, vänligen kontrollera följande tråd på svarsforumet: Att byta ljudendepunkter från volymflyget i aktivitetsfältet fungerar inte – det kommer att finnas en korrigering för detta i en kommande flygning. Aktivitetsvyn visar inte + -knappen under Nytt skrivbord efter att ha skapat två virtuella skrivbord.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares