Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18267 med utökad sökindexering

0 Shares

Microsoft är fortfarande upptagen med att åtgärda de många problem som har skadat Windows 10 oktober 2018-uppdateringen, men det har inte stoppat utvecklingen vid uppföljningen på grund av nästa vår.

Bygg 18267 för Insiders on the Fast ring, introducerar – bland annat – operativsystemets möjlighet att indexera alla dina mappar och enheter för att göra det lättare att hitta filer på din dator.

SE ÄVEN:

Som standard begränsar sökindexeraren sökningen till dina dokument, bilder, videor och skrivbordet, men du har nu möjlighet att söka i alla dina mappar och enheter, om du föredrar det.

Sök efter om du vill aktivera den nya funktionen Windows-sökinställningar, starta den och välj under Sök efter mina filer Förbättrad. En engångsindexeringsprocess börjar. Microsoft säger att det tar cirka 15 minuter innan de första resultaten blir tillgängliga.

Om du vill utesluta en mapp kan du göra det genom att lägga till den i listan Uteslutna mappar.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att Inställningar kraschade när man anropade åtgärder på vissa platser, inklusive under Windows-säkerhet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Insider upplevde gröna skärmar med IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL under föregående flygning. Åtgärdade ett problem där Action Center plötsligt kan visas på motsatt sida av skärmen innan det visas på rätt sida. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Action Center-ikonen ibland visar ett antal olästa aviseringar, men när du öppnade Action Center skulle det vara tomt. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Inställningar kraschar vid start för ett litet antal användare. Åtgärdade ett problem som resulterade i nyligen öppnade objekt som ibland visas i hopplistor även om “Visa nyligen öppnade objekt i hopplistor” inaktiverades i Inställningar. Åtgärdade ett problem där inställningssidan för inbyggda fraser för Pinyin IME hängde en stund om du klickade på någon fas i listan. Åtgärdade ett problem där Avinstallation fortfarande skulle visas som ett alternativ när du högerklickar på appar i Start om grupprincipen “Förhindra användare från att avinstallera program från Start” var aktiverad. Åtgärdade ett problem där om du hade en inkorgsapp med ett versionsnummer som är längre än 20 tecken skulle det inte returneras som ett resultat om du sökte efter det. Åtgärdade ett problem som resulterade i att ljudändpunkter ändrades från volymflyget i aktivitetsfältet som inte fungerade under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa användare hade problem med att starta inkorgsappar efter uppdatering till de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där om ordomslag aktiverades när du använde Anteckningar med en skärmläsare, kan vissa ord oväntat läsas ut som två halvord snarare än ett.

Kända problem i denna version är:

Aktivitetsvyn visar inte + -knappen under Nytt skrivbord efter att ha skapat två virtuella skrivbord. Vissa användare kommer att märka uppdateringsstatusen mellan att göra saker redo, ladda ner och installera. Detta åtföljs ofta av fel 0x8024200d orsakad av misslyckad nedladdning av expresspaket. Om du ändrar inställningar för Aktivitetshanteraren återgår den till standardinställningen nästa gång Aktivitetshanteraren öppnas. Om du har ett stort antal OTF-teckensnitt eller OTF-teckensnitt som stöder den utökade östasiatiska teckenuppsättningen kan du uppleva lite oväntat saknad text i systemet. Om du stöter på det här problemet kan det lösa att navigera till mappen Typsnitt (c: windows fonts).

Fotokredit: olly / Shutterstock

0 Shares