Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18272 med förbättrade inloggningsalternativ

0 Shares

Det kan ha gått fel för Microsoft med uppdateringen av Windows 10 oktober 2018, men företaget jobbar hårt med nästa stora funktionsutgåva nästa vår.

Bygg 18272 (19H1) som drivs ut till Insiders on the Fast ring idag (och även tillgängligt i ISO-form) innehåller några förbättringar av inmatningen och nya inloggningsalternativ för Windows Hello.

SE ÄVEN:

SwiftKeys AI-teknik stöder fler språk från den här versionen och Indic Phonetic-tangentbord är nu tillgängliga.

Inloggningsalternativen i Inställningar har förenklats för att göra det lättare för dig att välja den bästa metoden för dina behov.

Det har också gjorts några förbättringar av appen Snip & Sketch, och Sticky Notes har uppdaterats till 3.1 med ett mörkt läge och snabbare synkronisering.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Microsoft rullar ut en funktion där om du högerklickar på ett gruppnamn eller en kakelmapp i Start, har du nu möjlighet att ta bort den. För närvarande har 50 procent av Insiders det här alternativet. Åtgärdade ett problem där Task Manager-inställningar inte skulle kvarstå efter att Task Manager har stängts och öppnats på senare tid. Åtgärdade ett problem där endast användare i Vietnam kunde använda de nya vietnamesiska Telex- och Number-tangentbaserade tangentborden. Nu kan vem som helst använda dem – prova om du känner till språket! Åtgärdade ett problem där en sökning uppåt med wrap aktiverad i Anteckningar inte hittade det sista ordet i texten. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Inställningar kraschar när du navigerar till Dataanvändning. Åtgärdade ett problem där start av borttagning av PIN-kod i Inställningar och sedan klicka på Avbryt när du uppmanas att ange ditt lösenord skulle krascha Inställningar. Åtgärdade ett problem där twinui.dll skulle krascha på vissa enheter under de senaste byggnaderna efter att ha valt en trådlös skärm att projicera till från Connect flyout. Åtgärdade ett problem där förbättringar som valts under Högtalaregenskaper> Förbättringar inte kvarstår vid uppgradering. Åtgärdade ett problem som resulterade i att FLAC-metadata förkortades i File Explorer och andra platser. Alternativet “Glöm” för Wi-Fi-profiler är nu tillgängligt för användare som inte är administratörer. Ctrl + mushjul Bläddra för att zooma in text stöds nu i Command Prompt, PowerShell och WSL.

Kända problem i denna version är:

Aktivitetsvyn visar inte + -knappen under Nytt skrivbord efter att ha skapat två virtuella skrivbord. Vissa användare kommer att märka uppdateringsstatusen mellan att göra saker redo, ladda ner och installera. Detta åtföljs ofta av fel 0x8024200d orsakad av misslyckad nedladdning av expresspaket. Om du har ett stort antal OTF-teckensnitt eller OTF-teckensnitt som stöder den utökade östasiatiska teckenuppsättningen kan du uppleva lite oväntat saknad text i systemet. Om du stöter på det här problemet kan det lösa att navigera till mappen Typsnitt (c: windows fonts). PDF-filer som öppnas i Microsoft Edge visas kanske inte korrekt (små istället för att använda hela utrymmet). Microsoft undersöker ett tävlingsförhållande som resulterar i blå skärmar om din dator är inställd på dubbel start. Om du påverkas är lösningen att inaktivera dubbelstart för nu, och företaget kommer att meddela dig när fixen flyger. Hyperlänkfärgerna måste förfinas i mörkt läge i klisterlappar om insikter är aktiverade. Inställningssidan kommer att krascha efter att du har ändrat kontolösenordet, Microsoft rekommenderar att du använder metoden CTRL + ALT + DEL för att ändra lösenordet.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares