Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18290, med förbättringar i Start-menyn

0 Shares

Uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 kan vara en röra, men det avskräcker inte Microsoft från att lägga in timmarna på nästa stora funktionsuppdatering – kodnamnet 19H1 – på grund av nästa vår.

Den senaste versionen till Insiders on the Fast ring är Build 18290, och den kommer med ett antal förbättringar och tillägg.

SE ÄVEN:

Den mest märkbara förändringen är Start-menyn som får en touch av flytande design, vilket gör att den ser mer attraktiv ut. Ikoner har också lagts till i kraft- och användarmenyerna. Områdena Sök och Cortana har också fått lite sanering.

Också nytt i denna version är ett alternativ i inställningarna för datum och tid som låter dig manuellt synkronisera din klocka med tidsservern. Om du misstänker att din PC-klocka visar fel tid kan du kontrollera och rätta till problemet om du har rätt.

Nu kan du också kontrollera vilken app som använder din mikrofon (bara för muspekaren för att se), och när din dator har en uppdatering som kräver en omstart, kommer du nu att informeras via en orange Windows Update-indikator i systemfältet.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att PDF-filer som öppnats i Microsoft Edge inte visas korrekt (små istället för att använda hela utrymmet). Åtgärdade ett problem som resulterade i att mushjulet rullade i många UWP-appar och XAML-ytor var oväntat snabbt i de senaste byggnaderna. Gjorde några uppdateringar i aktivitetsfältet för att minska antalet gånger du kan se ikonerna ritas om. Mest märkbart när du interagerar med papperskorgen, även i andra scenarier. Antivirusappar måste köras som en skyddad process för att registrera sig med Windows och visas i Windows Security-appen. Om en AV-app inte registreras förblir Windows Defender Antivirus aktiverad. Åtgärdade ett problem som resulterade i att systemet oväntat förbrukade en stor mängd CPU under längre tidsperioder vid uppräkning av Bluetooth-enheter. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Cortana.Signals.dll kraschade i bakgrunden. Åtgärdade ett problem som gjorde att Remote Desktop visade en svart skärm för vissa användare. Samma problem kan också orsaka frysningar över Fjärrskrivbord när du använder VPN. Åtgärdade ett problem som resulterade i kartlagda nätverksdrivrutiner som potentiellt visas som Ej tillgängligt när du använder kommandot net use och visar ett rött X i File Explorer. Förbättrad kompatibilitet mellan Skärmläsaren och Chrome. Förbättrad prestanda för förstoringscentrerat musläge. Åtgärdade ett problem där Pinyin IME alltid skulle visa engelska läge i aktivitetsfältet, även när man skriver på kinesiska i föregående flygning. Åtgärdade ett problem som resulterade i att språk visade en oväntad “Otillgänglig inmatningsmetod” i deras lista över tangentbord i Inställningar om du lade till språket via Språkinställningar i de senaste flygningarna. Den japanska Microsoft IME som introducerades med Build 18272 kommer att återgå till den som levererades med uppdateringen från oktober 2018. Lagt till stöd för LEDBAT vid uppladdningar till leverantörsoptimeringspartners på samma LAN (bakom samma NAT). För närvarande används LEDBAT endast av leveransoptimering i uppladdningar till grupp- eller internetkompisar. Den här funktionen ska förhindra trängsel i det lokala nätverket och låta peer-to-peer-uppladdningstrafik stängas av direkt när nätverket används för högre prioritetstrafik.

Kända problem i denna version är:

Hyperlänkfärgerna måste förfinas i mörkt läge i klisterlappar om insikter är aktiverade. Inställningssidan kraschar efter ändring av kontolösenordet eller PIN-koden. Microsoft rekommenderar att du använder metoden CTRL + ALT + DEL för att ändra lösenordet. På grund av en sammanslagningskonflikt saknas inställningarna för att aktivera / inaktivera Dynamic Lock i inloggningsinställningarna. Microsoft har en fix som snart kommer att flyga. Inställningar kraschar när du klickar på alternativet “Visa lagringsanvändning på andra enheter” under System> Lagring. Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller uppdateras inte ordentligt. Detta kan inträffa efter uppgradering, omstart eller ändringar av inställningar. Radera tidigare version av Windows i Configure Storage Sense kan inte väljas. Inställningar kraschar när du öppnar talinställningar. Insiders kan se gröna skärmar med fel System Service Exception i win32kbase.sys när de interagerar med vissa spel och appar. En fix kommer att flyga i en kommande byggnad. Det finns ett uppdateringsblock för denna byggnad på plats för ett litet antal datorer som använder Nuvoton (NTC) TPM-chips med en specifik firmwareversion (1.3.0.1) på grund av ett fel som orsakar problem med Windows Hello face / biometric / pin login fungerar inte . Problemet förstås och en fix kommer snart att flyga till Insiders.

0 Shares