Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18312

0 Shares

Vi är bara nio dagar in i 2019, och Microsoft lanserar den andra 19H1-byggnaden av det nya året till Insiders on the Fast ring.

Build 18312 ger användarna tillgång till den nya funktionen ‘reserverad lagring’ som vi täckte igår. Detta reserverar cirka 7 GB lagringsutrymme på Windows 10-system för att garantera smidig körning dagligen och för att säkerställa att stora uppdateringar inte misslyckas på system med begränsat ledigt utrymme. För att prova det måste du gå igenom det här uppdraget som ger dig tillgång till det i nästa flygning. Om du kör uppdraget innan du uppgraderar till den här nya byggnaden får du tillgång till funktionen när du uppgraderar.

Den här nya byggnaden höjer också det maximala tilldelningstaket för processer FLS (Fiber Local Storage) för musiker och introducerar ett nytt användargränssnitt för Återställ den här datorn som en del av Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Återställning.

Det finns också nya kommandoradsalternativ för kommandoradsverktyget Windows Subsystem for Linux (WSL). Ändringarna inkluderar:

Konsoliderade kommandoradsalternativ – wsl-kommandoradsverktyget innehåller nu alternativ för att hantera dina WSL-distributioner som ingår i kommandoradsverktyget wslconfig. Vi tänker endast uppdatera wsl-verktyget med de senaste hanteringsalternativen framåt. Importera en distro för enkel sidladdning inklusive till icke-systemdiskar – Använd alternativet “-import” för att importera en tar-fil som en ny distribution. Du kan ange distributionsregistret till valfri plats inklusive enheter som inte är system. Exportera din WSL-distribution för enklare miljöhantering – Använd alternativet “-export” för att exportera en distribution till en tar-fil. Din distribution exporteras till din standardnedladdningsplats.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där nätverksdelningssidan i File Explorer använde svart text i mörkt tema. Åtgärdade ett problem som påverkade Microsoft Edge-tillförlitligheten under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem där USB-skrivare kan visas två gånger i Enheter och skrivare under Kontrollpanelen. Åtgärdade ett problem där konsolen tappade färg när den lekte en ny kommandotolk. Uppföljning av Microsofts tidigare arbete för att göra konsolens rullningsfält mörkt när mörkt tema är aktiverat, kommer titelfältet också nu att vara mörkt (om du inte har valt i Inställningar för att använda din accentfärg i namnlisten). Microsoft lägger till en grupppolicy för att inaktivera akryl på inloggningsskärmen. Detta hittar du i grupprincipredigeraren under administrativa mallar> system> inloggning> “Visa tydlig inloggningsbakgrund”. Åtgärdade ett problem där anpassade skrivbords- / låsskärmsbilder som distribuerats av ett runtime-provisioneringspaket skulle tas bort efter Windows Update. Åtgärdade ett problem där skuggan bakom en utflyttning kan zooma in efter utflykten. Åtgärdade ett problem där Windows Start Up Sound, om det är aktiverat, kanske inte spelas upp efter att ha stängts av efter avstängning eller efter uppdatering. Åtgärdade ett problem där dialogrutan Filegenskaper inte skulle visa hela tidsstämpeln om “Konversationsformat” valdes för kolumnen Datumändrad i Utforskaren. Åtgärdade ett problem där hyperlänkfärgerna behövde förfinas i mörkt läge i klisterlappar om insikter var aktiverade. Om du upplevde Sticky Notes fast vid laddning med Build 18309, kolla Microsoft Store för Sticky Notes version 3.5.4.

Kända problem att vara medvetna om är:

Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller uppdateras inte ordentligt. Detta kan inträffa efter uppgradering, omstart eller ändringar av inställningar. Att starta spel som använder anti-cheat-programvara kan utlösa en bugcheck (GSOD). Att klicka på ditt konto i Cortana Permissions tar inte upp användargränssnittet för att logga ut från Cortana (om du redan var inloggad) för vissa användare i den här versionen. Creative X-Fi-ljudkort fungerar inte korrekt. När du försöker uppdatera den här versionen kommer vissa S Mode-enheter att ladda ner och starta om, men uppdateringen misslyckas. Funktionen för nattljus påverkas av ett fel i den här byggnaden. Microsoft arbetar med en fix, och den kommer att ingå i en kommande version. När du öppnar Action Center kan avsnittet om snabbåtgärder saknas. Att klicka på nätverksknappen på inloggningsskärmen fungerar inte. En del text i Windows Security-appen kanske för närvarande inte är korrekt eller kanske saknas. Detta kan påverka möjligheten att använda vissa funktioner, till exempel filtreringsskyddshistorik. Windows-funktionsuppdatering kan misslyckas men visas som en lyckad uppdatering på sidan Windows Update-historik. Om detta händer ser du mer än en lyckad installation för samma uppdatering på historiksidan. Användare kan se en varning om att deras USB för närvarande används när de försöker mata ut den med File Explorer. För att undvika denna varning, stäng alla öppna File Explorer-fönster och mata ut USB-media med hjälp av systemfältet genom att klicka på “Säker borttagning av maskinvara och mata ut media” och sedan välja den enhet som ska matas ut. När du utför Återställ den här datorn och väljer Behåll mina filer på en enhet som har reserverat lagring aktiverat måste användaren initiera en extra omstart för att säkerställa att reserverad lagring fungerar korrekt igen. Det finns ett problem som påverkar ett litet antal användare som är registrerade i Microsoft Intune där de kanske inte får policyer. Dessa policyer tillämpas inte och lämnas i “väntande” tillstånd på servern. Lösningen är att gå till Inställningar / Konton / Åtkomst till arbete eller skola och “koppla bort” ditt Azure AD-konto och registrera dig sedan igen.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares