Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18317, delar upp Sök och Cortana

0 Shares

Nya Windows 10 19H1-byggnader kommer tjocka och snabba just nu. Med vissa byggnader är fokus bara på att åtgärda problem och göra allmänna förbättringar, men Insider Preview Build 18317 för Windows Insiders på den snabba ringen är anmärkningsvärt främst för att Sök och Cortana inte längre är länkade.

Ja, det stämmer – istället för att vara en del av sökfältet sitter Cortanas knapp nu till höger om den.

SE ÄVEN:

Det här är något som rullar ut för användare (vissa insiders har haft uppdateringen ett tag nu) så du kanske inte får det omedelbart, men det borde komma snart.

Microsoft säger: “Genom att klicka på sökrutan i aktivitetsfältet startar nu vår erfarenhet med fokus på att ge dig det bästa inom husupplevelsen och genom att klicka på Cortana-ikonen kommer du direkt in i vår röst-första digitala assistentupplevelse.”

Andra sök- och Cortana-inställningar har delats mellan de två, tillsammans med grupprinciper.

Starttillförlitligheten har förbättrats i den här versionen, med Microsoft som skapat en ny process, kallad StartMenuExperienceHost.exe, som är utformad för att skydda Start från problem någon annanstans i operativsystemet. Start avbryts inte längre, så kommer att starta snabbare.

Nu kan du nu dra och släppa teckensnittsfiler från File Explorer till sidan Inställningar> Teckensnitt för att installera dem, och sidan Windows Insider Programinställningar har förenklats.

Dessutom har det gjorts ett antal korrigeringar och förbättringar av Windows Console. Dessa inkluderar:

Fixade falska textartefakter som visas när man kör cscope i en Linux-virtuell dator via ssh Fixed GitHub issue 296 där fel musknapps-ID rapporterades när en musknapp släpptes, vilket resulterade i en “oväntad mus-drabeteende” -regression Fixad GitHub-utgåva 313 , möjliggör att färger över index # 15 kan ställas in via VT OSC 4 färger <= 99 fixade i denna byggnad Färger> 99 fixade i kommande byggnad Korrigerade storleksproblem för Linux alt-buffertappar (t.ex. vim, emacs etc.) i mer tillförlitlig storleksändring Fixade några problem med konsoler som växer i höjd om bläddring framåt är inaktiverad Fixed CONPTY, vilket gör att understrykta VT-sekvenser nu kan passera korrekt, vilket gör det möjligt för CONPTY-aktiverade appar (t.ex. VSCodes integrerade terminal) att korrekt ta emot och visa understruken text Made CONPTY spola utgångsbufferten innan den avslutas och se till att appar tar emot all inmatning och visar korrekt utdata När du kör Tmux, återställ tillstånd korrekt efter Win + D, vilket resulterar i Tmux sista rad med textåtergivning co korrekt fixad konsol för att bevara ett konsolfönstrets nuvarande färgade text vid körning av Cmd.exe Om du använder rasterteckensnitt, bevarar Console nu korrekt användarens teckensnitt efter att ha kört. NET Core-kod (som standard är UTF-8-kodsida 65001) Korrigera hur Console rullar textregion , fixa hur text återges i Linux ‘skärm’ Betydligt förbättrad prestanda för CONPTY – perfekt nu mycket nära “raw pipe”

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att File Explorer oväntat hade ett lås på USB-enheter när de försökte mata ut dem säkert. Åtgärdade ett problem som resulterade i frekventa bugchecks (GSOD) under de senaste två flygningarna, med hänvisning till ett fel med bindflt.sys. Åtgärdade ett problem som resulterade i frekventa bugchecks (GSOD) under den senaste flygningen, med hänvisning till fel KERNEL_LOCK_ENTRY_LEAKED_ON_THREAD_TERMINATION. Åtgärdade ett problem som resulterade i att inte kunna ansluta till virtuella datorer med Hyper-V-konsolen efter uppgradering till senaste flygningar. Det här problemet hindrade också möjligheten att ansluta till virtuella datorer med Enhanced Sessions aktiverat. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa helskärmsspel visade en svart skärm under de senaste flygningarna trots att de fungerade i fönsterläge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att CDP-användartjänsten med jämna mellanrum oväntat använde en stor mängd CPU under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som orsakade att texten i Windows Security-appen var felaktig eller helt saknas helt. Åtgärdade ett problem från de senaste flygningarna där det inte fungerade att klicka på nätverksknappen på inloggningsskärmen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa enheter inte kunde vakna från viloläge nyligen. Det fanns två möjliga symtom i kölvattnet om du påverkades – en var en svart skärm, en var en skärm som fortsatte att säga “viloläge …”. Åtgärdade ett problem som resulterade i att skärminställningarna kraschade i senaste byggnader. Om du påverkades hade detta också haft symptomet att klicka på System eller Enkel åtkomst från huvudsidan för inställningar kan krascha Inställningar. Åtgärdade ett problem med vissa tangentbordsspråk där du trycker på AltGr + [any key] på hela layouten skulle avvisa pek-tangentbordet. Fixade ett problem där Windows Sandbox inte skulle starta på datorer med flera GPU: er. När Skanningsläge är på och Skärmläsaren är på en skjutreglage, minskar vänster och högerpilen och ökar skjutreglaget. Upp- och nedpilarna fortsätter att navigera till föregående eller nästa stycke eller objekt. Hem och slut flyttar skjutreglaget till början eller slutet. Narrator-listan med rubriker fungerar nu som förväntat i Chrome. Förbättrat Narrator-stöd för Microsoft Teams. För markör och pekare, fixerad återgång till höger muspekare när du byter tillbaka till originalstorlek och färger. Åtgärdade ett problem där vissa enheter misslyckades med att installera en uppdatering med felkod. Om du uppdaterar från 18309 eller senare kommer problemet att åtgärdas för den här uppdateringen, om du uppdaterar från en version före 18309 kommer det att fixas för nästa uppdatering .

Kända problem är:

Windows Subsystem for Linux (WSL) fungerar inte på build och orsakar sannolikt en bugcheck (GSOD). Om du behöver WSL för att fungera, vänligen pausa att ta flyg tills problemet är löst. Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller uppdateras inte ordentligt. Detta kan inträffa efter uppgradering, omstart eller ändringar av inställningar. Att starta spel som använder anti-cheat-programvara kan utlösa en bugcheck (GSOD). Att klicka på ditt konto i Cortana Permissions tar inte upp användargränssnittet för att logga ut från Cortana (om du redan var inloggad) för vissa användare i den här versionen. Creative X-Fi-ljudkort fungerar inte korrekt. När du försöker uppdatera denna version kommer vissa S Mode-enheter att ladda ner och starta om, men uppdateringen misslyckas. Funktionen för nattljus påverkas av ett fel i den här byggnaden. När du öppnar Action Center kan avsnittet om snabbåtgärder saknas. Windows-funktionsuppdatering kan misslyckas men visas som en lyckad uppdatering på sidan Windows Update-historik. Om detta händer ser du mer än en lyckad installation för samma uppdatering på historiksidan. När du utför Återställ den här datorn och väljer Behåll mina filer på en enhet som har reserverat lagring aktiverat måste användaren initiera en extra omstart för att säkerställa att reserverad lagring fungerar korrekt igen. Det finns ett problem som påverkar ett litet antal användare som är registrerade i Microsoft Intune där de kanske inte får policyer. Dessa policyer tillämpas inte och lämnas i ett “väntande” tillstånd på servern. Lösningen är att gå till Inställningar / Konton / Åtkomst till arbete eller skola och “koppla bort” ditt Azure AD-konto och registrera dig sedan igen. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Update Orchestrator Service slutar fungera regelbundet. En fix kommer att ingå i en kommande version. Som ett resultat av detta problem kan du se ett fel i Windows Update-inställningarna som säger att uppdateringen inte kunde startas om. Om du ser detta bör omstart med strömmenyn i Start (“Uppdatera och starta om”) fungera, även om det finns en chans att det inte gör det. Om du stänger locket till en bärbar dator och öppnar igen kan ikoner i aktivitetsfältet visas tomma. För att fixa den här öppna aktivitetshanteraren och starta om explorer.exe eller starta om. Om du laddar ner ett tema från Microsoft Store visas det inte i Temainställningar.

0 Shares