Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18329 med den nya sökfunktionen ‘Toppappar’

0 Shares

Ytterligare en vecka rullar ytterligare en ny Windows 10-byggnad ut till Insiders on the Fast ring (men inte för användare i vissa delar av världen – mer om detta senare).

Även om vi kommer närmare 19H1: s officiella utgåva lyckas Build 18329 tröskeln introducera ett par nya funktioner.

Först och främst är “Toppappar” i Sök. När du öppnar Sök ser du nu dina mest använda appar listade högst upp, så du kan bara starta den du vill ha (se bilden ovan).

I denna version kan du nu också köra Desktop (Win32-appar) i Windows Mixed Reality. Microsoft listar Spotify, Paint.NET och Visual Studio Code som några exempel på appar du kanske vill köra och säger att du kan starta dem precis som du skulle lagra appar. För att göra detta, öppna Pins-panelen, gå sedan till Alla appar och öppna mappen Klassiska appar (Beta).

Appen Mail & Calendar har också uppdaterats och rullar ut till Insiders nu. Förbättringar inkluderar ett utökat mörkt läge och ett alternativ för standardteckensnitt.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

PÅMINNELSE: Den nya inställningen för manipuleringsskydd i Windows Security-appen skyddar din enhet genom att förhindra att dåliga aktörer manipulerar de viktigaste säkerhetsinställningarna. Inställningen är utformad för att vara på som standard, men standardtillståndet gäller för närvarande inte för nuvarande Insider Preview-byggnader. Du kan se en ny rekommendation i Windows Security-appen som föreslår att du aktiverar den här inställningen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att många Win32-appar hade en oväntat lång lanseringstid på grund av att de var felaktigt avstängda av operativsystemet under de senaste två flygningarna. Åtgärdade ett problem där inställningarna för Windows Insider-program via Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program hade en bugg som förhindrade att Skärmläsare och skärmläsarprogram kunde läsa sidan korrekt. Åtgärdade ett problem från föregående flygning där Desktop Window Manager skulle krascha om flera Office- och / eller videouppspelningsprogram kördes på samma skärm på enheter med Multiplane Overlay Support. Åtgärdade ett problem som resulterade i att videouppspelning blev svart efter att en enhet roterats från liggande till stående. Åtgärdade ett problem som resulterade i en grön skärm med fel Kernel_auto_boost_lock_acquisition_with_raised_irql när du använder en Xbox-kontroller med din dator. Åtgärdade ett problem som resulterade i att USB-enheter, inklusive möss och tangentbord, eventuellt inte fungerar efter uppdatering till senaste byggnader. Åtgärdade ett problem som resulterade i att intl.cpl hängde vid kopieringsinställningar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Microsoft Edge inte kunde komma åt lokala IP-adresser. Åtgärdade ett problem som resulterade i att du inte kunde utöka skärmen till en andra skärm ansluten via Miracast. Åtgärdade ett problem där när du öppnade ett nytt anteckningsfönster och tryckte på CTRL + F, sökfönstret oväntat skulle fyllas i sökfrågan från senaste gången Sökfönstret användes i en tidigare anteckningsblockinstans. Åtgärdade ett problem från den tidigare flygningen som orsakade konsekventa svarta skärmar när du använder Remote Desktop, DisplayLink eller Miracast om du använder en AMD- eller Nvidia-drivrutin.

Kända problem i denna version är:

Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller uppdateras inte ordentligt. Detta kan inträffa efter uppgradering, omstart eller ändringar av inställningar. Att starta spel som använder anti-cheat-programvara kan utlösa en bugcheck (GSOD). Creative X-Fi-ljudkort fungerar inte korrekt. Medan nattljusfunktionen är igång kan du fortfarande hitta problem med att andra program för minskning av blått ljus inte fungerar. När du utför Återställ den här datorn och väljer Behåll mina filer på en enhet som har reserverat lagring aktiverat måste användaren initiera en extra omstart för att säkerställa att reserverad lagring fungerar korrekt igen. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Värdet i Skärmläsarinställningar “Ändra detaljnivån som Skärmläsaren ger om text och kontroll” kan vara tomt. För att kringgå det här problemet, använd kommandot Skärmläsaren Skärmtangent + v för att ändra nivån på detaljnivån, stäng sedan och öppna inställningsappen igen. Efter uppgraderingen kan det finnas två berättarröster som pratar samtidigt. Starta om maskinen en gång, det här problemet försvinner. Windows Sandbox kan starta till en svart skärm för vissa användare. Aktivitetsfältets ikoner kan sluta ladda och visas tomma. Vissa av realtidsskyddsalternativen för Malwarebytes Premium kan inte aktiveras. Du kan se ett fel när du packar upp filer. Reglaget för ljusstyrka kanske inte fungerar. Öppning av färgfilterinställning i inställningen Enkel åtkomst kommer att krascha appen Inställningar.

Den här nya versionen är inte tillgänglig på följande språk:

Windows 10 Home: RO-RO, SK-SK, SL-SI, SR-LATN-RS, TH-TH, UK-UA

Windows 10 Home N: RO-RO, SK-SK, SL-SI

Windows 10 Pro: FR-CA, IT-IT, JA-JP, KO-KR, NL-NL, PL-PL, SR-LATN-RS

Windows 10 Pro N: RO-RO, SK-SK

0 Shares