Microsoft släpper Windows 10 20H1 (2004) Build 19035 till både snabba och långsamma ringar

0 Shares

Nästa stora funktionsuppdatering för Windows 10 närmar sig slutförandet, även om det fortfarande finns ett antal kända problem för Microsoft att ta itu med.

Idag släpper mjukvarugiganten Build 19035 till Fast and Slow Insider-ringar, liksom Cumulative Update Build 19035.1000 (KB4533028). Den senare har inga nya ändringar men är utformad för att Microsoft ska kunna testa sin servicepipeline för 20H1.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Byggvattenmärket i skrivbordets nedre högra hörn finns inte längre i denna version. Detta betyder inte att Microsoft är klar … Avslutade experimentet relaterat till hur Microsoft levererar drivrutinsuppdateringar via Windows Update. Enheter som var involverade i experimentet ser inte längre länken Valfria uppdateringar under Inställningar> Windows Update. Detta löser också ett problem där samma drivrutin fortfarande visas som tillgänglig för installation efter att ha installerat skrivardrivrutiner från avsnittet Valfria uppdateringar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att fingeravtryck (om aktiverat) ibland oväntat inte erbjuds som inloggningsalternativ efter att enheten har vaknat från viloläge. Åtgärdade ett problem som kan leda till att vissa appar inte startar första gången du försökte efter att ha återställt appen via Inställningar. För närvarande har Microsoft beslutat att inte lansera Store-versionen av Notepad till kunderna. Insiders kan komma att märka några ändringar eftersom det tar bort denna ändring från den här versionen: Om du fäst Anteckningar i Aktivitetsfältet eller Start-menyn, måste du stifta igen efter att du uppgraderat till den här nya byggnaden. Om du hade vissa filtyper inställda på att öppnas i Anteckningar som standard kommer du att få en uppmaning när du försöker öppna filer av den typen igen och måste välja om Anteckningar.

Kända problem är:

BattlEye och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem på grund av förändringar i operativsystemet mellan vissa Insider Preview-versioner och vissa versioner av BattlEye anti-cheat-programvara. För att skydda Insiders som kan ha dessa versioner installerade på sin dator har Microsoft tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på dessa enheter från att erbjudas berörda versioner av Windows Insider Preview. Se den här artikeln för mer information. Vissa insiders har rapporterat när de försöker installera senaste byggnader, installationen rullar tillbaka och returnerar felkoden 0xc1900101. I vissa fall slutförs uppdateringen framgångsrikt efter ett senare försök. Om du upplever problemet, var noga med att lämna in feedback i Feedback Hub. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker också rapporter om vissa externa USB 3.0-enheter som inte svarar med Startkod 10 efter att de är anslutna. Microsoft har fått rapporter om Optimize Drives-appen felaktigt rapporterar att optimering aldrig har körts på SSD-enheter.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares