Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18894 med förbättringar av File Explorer och tillgänglighet

0 Shares

Windows 10 19H1 – aka maj 2019-uppdateringen – genomgår för närvarande test i Release Preview-ringen, med målet att börja rulla ut till alla i slutet av månaden.

Under tiden arbetar mjukvarugiganten med att bygga från 20H1-filialen. Funktionsuppdateringen kommer att släppas ett helt år framöver.

SE ÄVEN:

Build 18894, som släpptes idag, introducerar några File Explorer-förbättringar, men de kommer inte att vara tillgängliga för alla, åtminstone inte till att börja med. Microsoft förklarar:

Under de närmaste dagarna kommer vi att börja lansera en ny File Explorer-sökupplevelse – nu drivs av Windows Search. Denna ändring hjälper dig att integrera ditt OneDrive-innehåll online med de traditionella indexerade resultaten. Denna lansering börjar med en liten procent, och sedan ökar vi lanseringen till fler Insiders när vi validerar kvaliteten på upplevelsen.

Vad betyder det för dig? När du väl har fått den nya upplevelsen, när du skriver in File Explorer-sökrutan, ser du nu en rullgardinsmeny fylld med föreslagna filer till hands som du kan välja mellan.

File Explorer-design har uppdaterats för att följa ändringarna.

Denna version introducerar också några förbättringar av tillgänglighet:

Förbättringar av läsarens tabellläsning: Skärmläsaren är nu effektivare när man läser tabeller. Endast deltorna läses när du navigerar. Att skriva in och avsluta tabeller är också mindre detaljerat.

Berättare webbsida sammanfattning: Det finns ett nytt kommando i Skärmläsaren för att ge en sammanfattning av webbsidan! (Skärmläsare + S). För närvarande kommer detta kommando att ge information om hyperlänkar, landmärken och rubriker.

Markörinställning för förstoringsglas: Windows Magnifier har en ny förmåga att hålla textmarkören mitt på skärmen vilket gör det lättare och smidigare att skriva. Centrerad på skärmen är som standard på och kan ändras i förstoringsglasinställningarna.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att rullningen med mushjulet eller pekplattan inte fungerade tillförlitligt över systemet under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där öppning av sidan Memory Integrity i Windows Security skulle krascha appen. Åtgärdade ett problem där Windows Update-ikonen i Aktivitetsfältet inte är hög DPI-optimerad. Åtgärdade en ny fråga där fönstret “Lägg till någon annan till den här datorn” skulle krascha om en MSA-ansluten användare skulle försöka lägga till en lokal användare till datorn. Fixade ett skrivfel i WIN + (period) kaomoji sektionskategorinamn. Fixade ett tävlingsvillkor som kan leda till att användare fastnar med en föråldrad version av sökrelevanslogiken, vilket påverkar efterföljande sökresultat. Åtgärdade ett problem där Start-menyn inte startades om grupppolicyn “fortsätt upplevelser på den här enheten” var “inaktiverad”. Åtgärdade ett problem där navigering med hjälp av Narrator + R-kommandot fastnade i PowerPoint Edit View. Skärmläsaren läser inte längre “null” efter varje kommando i listan Skärmläsare + F2. Åtgärdade ett problem där Skärmläsaren hade låg volym och inte kunde ökas.

Kända problem är:

På grund av ett operativsystemfel fungerar Your Phone-appen inte på den här versionen (20H1 Build 18894). Det här problemet påverkar inte appen Din telefon om du är i långsam och släpp förhandsgranskning. Microsoft förväntar sig att problemet ska lösas i nästa flygning till Fast ring. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken för att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Om du använder fjärrskrivbord för att ansluta till en förbättrad session-VM kommer sökresultaten i aktivitetsfältet inte att visas (bara ett mörkt område) förrän du startar om searchui.exe. Microsoft undersöker rapporter om att på vissa enheter om snabb start är aktiverad tänds nattlampan inte förrän efter en omstart. (Obs: Problemet uppstår vid en “kall” omstart eller av / på. För att komma runt om nattlampan inte tänds, använd Start> Ström> Starta om.) Det finns en märkbar fördröjning när du drar emoji och diktat. paneler. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. Vissa funktioner på Start-menyn och i Alla appar är inte lokaliserade på språk som FR-FR, RU-RU och ZH-CN. I inställningarna för enkel åtkomst kan det hända att ett färgfilter inte träder i kraft direkt om inte alternativet för färgfilter är avstängt och igen. IME-kandidatfönstret för östasiatiska IME (förenklad kinesiska, traditionell kinesiska och japanska IME) kanske inte öppnas ibland. Microsoft undersöker problemet. Under tiden går du till Aktivitetshanteraren och avslutar uppgiften “WindowsInternal.ComposableShell.Experiences.TextInput.InputApp.exe” från fliken Detaljer om du skulle uppleva detta problem. Microsoft är medveten om ett problem med Bopomofo IME där teckenbredden plötsligt ändras till full bredd från halv bredd och undersöker.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares