Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18912 till snabbringen

0 Shares

Medan uppdateringen av Windows 10 maj 2019 långsamt tar sig till vanliga användare, är Microsoft upptagen med att bygga Insider-byggnader från 20H1-filialen. Funktionsuppdateringen kommer att släppas under första halvåret nästa år.

För en vecka sedan lanserade Microsoft Build 18908 med fler funktioner för sin Your Phone-app, och idag följer den upp med Build 18912.

SE ÄVEN:

Sanningen att detta inte är den mest spännande av nya byggnader – det finns bara ett anmärkningsvärt tillägg, som är en “Click me” -länklösning för Narrator. Microsoft säger:

Blir du frustrerad genom att klicka på länkarna “Klicka mig”? Skärmläsaren kan nu berätta titeln på sidan som är länkad till – tryck bara på Caps + Ctrl + D, så tar Skärmläsaren webbadressen till den hyperlänk du befinner dig i och skickar den till en onlinetjänst som ger sidrubriken till Skärmläsaren . Om du vill inaktivera all onlinetjänstanvändning av Skärmläsaren kan du stänga av den här i Skärminställningar.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Insiders upplevde oväntade gröna skärmar under den senaste flygningen som citerade ett fel med win32k.sys. Fixade en högt slående DWM-krasch från de två sista flygningarna som resulterade i att skärmen ofta blev svart (och sedan visade allt igen). Åtgärdade ett problem som resulterade i att Focus Assist oväntat aktiverades via helskärmens automatiska regel för vissa användare efter att alla appar har minimerats. Åtgärdade ett problem där, om du använde fjärrskrivbord för att ansluta till en förbättrad session-VM, var sökresultaten i aktivitetsfältet inte synliga (bara ett mörkt område). Åtgärdade ett problem där vissa emoji inte lästes upp av TTS (Text to Speech). Åtgärdade ett problem där, när du väljer ett färgfilter i inställningarna för enkel åtkomst, kanske det inte har trätt i kraft omedelbart såvida inte alternativet för färgfilter var avstängt och igen. Åtgärdade ett problem där användare som navigerar till sidan Grafikinställningar i appen Inställningar kan ha upplevt inställningsprogrammet kraschar. Åtgärdade ett problem där dubbelklick på uppdateringsikonen i aktivitetsfältet skulle resultera i att Inställningar startade och sedan omedelbart kraschade. Åtgärdade ett problem som påverkade tillförlitligheten för emoji-panelen och urklippshistoriken under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som fick IME-kandidatfönstret för östasiatiska IME (förenklad kinesiska, traditionell kinesiska och japanska IME) att ibland inte visas. Åtgärdade ett problem där kinesiska Pinyin och Wubi IME-textkandidater inte kunde väljas med siffertangenterna i Numpad. Åtgärdade ett problem där storleken på verktygstips för det kinesiska Pinyin IME-kandidatfönstret var en inkonsekvent teckenstorlek.

Kända problem i denna version är:

För hemutgåvor kanske vissa enheter inte ser “uppdateringen installerad” på sidan med uppdateringshistoriken. För hemutgåvor kan vissa enheter kanske inte se ändringen “nedladdningsförlopp%” på Windows Update-sidan. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Det finns en märkbar fördröjning när du drar emoji- och dikteringspanelerna. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. Microsoft är medveten om ett problem med Bopomofo IME där teckenbredden plötsligt ändras till full bredd från halv bredd och undersöker.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares