Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18917 med Windows Subsystem för Linux 2 (WSL 2)

0 Shares

Windows Insiders testar för närvarande bygg från 20H1-filialen på grund av ett år från nu.

Den senaste nya flygningen, Build 18917, introducerar nedladdningsstrypning och Windows Subsystem för Linux 2, liksom en mängd andra förbättringar.

SE ÄVEN:

Som svar på användare med mycket låga anslutningshastigheter som klagar över Windows 10: s nuvarande nedladdningsförmåga har Microsoft introducerat ett nytt alternativ för sin leveransoptimering. Detta kan ställas in för nedladdning av förgrund eller bakgrund och nås via Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Leveransoptimering> Avancerade alternativ.

Det tillägg som kommer att väcka de flesta Insiders är tillägget av Windows Subsystem för Linux 2. WSL 2 använder en riktig Linux-kärna och ger mycket snabbare filsystemprestanda och fullständig systemanropskompatibilitet.

Utöver det har den här versionen också några förbättringar av berättaren och uppdateringar av Windows Ink Workspace.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där vissa användare upplevde en 0x8007000E-felkod när de laddade ner byggnaden på grund av hög RAM-förbrukning. Åtgärdade ett problem där användare inte kunde använda funktionerna på skrivbordet Funktioner på begäran “lägg till en funktion”. Åtgärdade ett problem där att dra emoji- och dikteringspanelerna var oväntat slöa. Microsoft håller på att rulla ut en förändring i den här versionen för att ta itu med ett problem där om aktivitetsfältet var inställt på att automatiskt döljs, skulle startmenyn först dölja aktivitetsfältet innan Start-menyn öppnas. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Start-menyn och aktivitetsfältet blev 100% transparenta på sekundära skärmar eller efter projektion. Microsoft har uppdaterat den nya File Explorer-sökupplevelsen för att nu vara mörk när den används i mörkt tema. Observera – den här upplevelsen håller fortfarande på att rullas ut. Åtgärdade ett problem där Windows Security skulle krascha om det startades från Inställningar när du använder ett arabiskt visningsspråk. Åtgärdade ett problem där ljudtjänsten kan hänga vid avstängning om rumsligt ljud var påslaget.

kända problem

Den här uppdateringen misslyckas kanske första gången du försöker ladda ner den med en 0xc0000409-felkod. För hemutgåvor kanske vissa enheter inte ser “uppdateringen installerad” på sidan med uppdateringshistoriken. För hemutgåvor kan vissa enheter kanske inte se ändringen “nedladdningsförlopp%” på Windows Update-sidan. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. Microsoft är medveten om ett problem med Bopomofo IME där teckenbredden plötsligt ändras till full bredd från halv bredd och undersöker. Microsoft undersöker ett problem där vissa användare rapporterar att File Explorer-sökningen återges i ett oväntat litet område och att klicka på det resulterar i en krasch.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares