Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18922 till snabbringen

0 Shares

Arbetet går bra med nästa stora funktionsuppdatering av Windows 10, som beror på ett år från nu.

Vissa byggnader erbjuder många nya funktioner, andra handlar mer om att åtgärda problem och göra allmänna förbättringar. Bygg 18922 faller inom den senare kategorin, även om den har några förbättringar av språkinställningar och Feedback Hub-uppdateringar.

SE ÄVEN: Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18917 med Windows Subsystem för Linux 2 (WSL 2)

Den senaste versionen gör det lättare för dig att se det aktuella läget för dina språkinställningar via ett nytt översiktsavsnitt, och Feedback Hub gör att du nu söker efter feedback som liknar allt du planerade att logga.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Insiders fick Windows Update-fel 0x80010105 när de uppdaterades till senaste byggnader. Åtgärdade ett problem som ledde till att vissa Insiders fick Windows Update-fel 0xc0000005 när de uppdaterades till senaste byggnader. Åtgärdade ett problem där Action Center-bakgrunden oväntat var ogenomskinlig i avsnittet om snabbåtgärd. Åtgärdade ett problem där om du använde mellanslagstangenten för att byta till ett annat fokusassistentläge i Inställningar, skulle tangentbordets fokus oväntat hoppa till Har du en fråga? Sektion. Åtgärdade ett problem med Bopomofo IME där teckenbredden plötsligt skulle ändras till full bredd från halv bredd. Lade till ett tips till Bopomofo IME-inställningarna om att Ctrl + Space kan användas för att växla konversationsläge. Åtgärdade ett problem där, när du använder den japanska IME med Excel, om du skulle stänga av det japanska inmatningsläget genom att klicka på indikatorn för inmatningsläge, skulle inmatningsläget återgå till “Hiragana” varje gång fokus flyttades till en annan cell. Baserat på feedback har Microsoft uppdaterat de kinesiska Pinyin IME-inställningarna för att nu referera till standardläge snarare än inmatningsläge. Åtgärdade ett problem för några av Insiders med den uppdaterade File Explorer-sökupplevelsen, vilket resulterade i föreslagna resultat i att rullgardinsmenyn inte svarar när du klickar. Microsoft har gjort några små designjusteringar till den uppdaterade Windows Ink-arbetsytan, inklusive att ändra överströmningsknappen till ny användning av en ellipsikon. Obs! Denna funktionsuppdatering håller fortfarande på att rullas ut. Microsoft börjar nu rulla ut den uppdaterade inställningshuvudet igen efter att ha åtgärdat ett problem med OneDrive-posten.

Kända problem i denna version är:

Den här uppdateringen misslyckas kanske första gången du försöker ladda ner den med en 0xc0000409-felkod. För hemutgåvor kan vissa enheter kanske inte se ändringen “nedladdningsförlopp%” på Windows Update-sidan. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. I augusti återgår Tamper Protection till att vara aktiverat som standard för alla Insiders. Microsoft undersöker ett problem där vissa användare rapporterar att File Explorer-sökningen återges i ett oväntat litet område och att klicka på det resulterar i en krasch.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares