Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18936 med lösenfria inloggningar

0 Shares

Även om nästa stora funktionsuppdatering för Windows 10 inte beror på ett år, lanserar Microsoft nya byggnader varje vecka för det.

Windows 10 20H1 Build 18936 erbjuder ett antal nya funktioner, inklusive möjligheten att gå lösenlöst på din enhet och skapa kalenderhändelser direkt från aktivitetsfältet.

SE ÄVEN:

Den första nya ändringen gäller Your Phone-appen och ser tillgängligheten för telefonens skärmfunktion utökas till Surface Laptop, Surface Laptop 2, Surface Pro 4, Surface Pro 5, Surface Pro 6, Surface Book och Surface Book 2.

Nu kan du också snabbt skapa händelser direkt från aktivitetsfältet. Öppna bara klockan och kalendern, så ser du alternativet där.

Den stora förändringen i den här versionen är att du kan aktivera lösenordsfria inloggningar för Microsoft-konton genom att gå till Inställningar> Konton> Inloggningsalternativoch välja under Gör din enhet lösenfri.

Genom att göra detta byts alla Microsoft-konton på din Windows 10-enhet till moderna autentiseringsmetoder som Windows Hello Face, Fingerprint eller PIN.

Funktionen rullas för närvarande bara ut till en liten del av Insiders. Om du inte har det ännu, ha tålamod.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som orsakade fel när du installerade spel via Xbox-appen under föregående flygning. Åtgärdade ett problem som ledde till att Photos live-brickan potentiellt ritar utanför brickans gränser. Åtgärdade ett problem där emoji-panelen skulle krascha när hög kontrast aktiverades. Uppdaterade skivtypstexten i Aktivitetshanterarens flik Prestanda för att nu matcha storleken på den andra undertexten på den fliken. Åtgärdade ett problem som resulterade i att objekt inte startades i förgrunden när de valdes från aktivitetsfältets hopplista för vissa appar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att den virtuella skrivbordsminiatyren i aktivitetsvyn inte uppdateras efter att ett fönster har flyttats till ett annat skrivbord. Att köra Windows Sandbox kräver inte längre administratörsbehörighet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att kompositionsträngen inte visas i vissa appar när du skriver med den japanska IME. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar kraschade när de skrev med den kinesiska Pinyin IME. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa spel oväntat bara visade en svart skärm när de kördes i helskärmsläge på vissa enheter nyligen.

Kända problem i denna version är:

Ett begränsat antal insiders som försöker installera Build 18936 kan uppleva installationsfel med felkod c1900101 på grund av ett kompatibilitetsfel med en lagringsdrivrutin på sin enhet. Enheten kommer att försöka installera, misslyckas och med framgång rulla tillbaka till den för närvarande installerade byggnaden på enheten. Försökte omförsök att installera byggnaden, antingen manuell eller automatisk, kommer inte att kringgå detta problem. En fix är på väg, men det finns inga kända lösningar för närvarande. Obs! Som standard försöker uppdateringen installeras (3) gånger. Användare kan pausa uppdateringar om de upplever det här problemet och vill kringgå försöken på nytt. Insiders kan märka några förändringar i förstoringsglas med dagens byggnad. Dessa är inte helt redo för dig att försöka, men Microsoft kommer att meddela dig när de är i en kommande flygning. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. I augusti återgår Tamper Protection till att vara aktiverat som standard för alla Insiders.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares