Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18941, men varnar installationen kan misslyckas eller orsaka att din dator fastnar i en startslinga

0 Shares

Windows Insiders gillar att vara i framkant och testar nya Windows 10-funktioner långt innan vanliga användare gör det. Av den anledningen väljer de flesta insiders att vara i snabbringen, snarare än de långsamma eller släppa förhandsgranskningsringarna.

Det betyder naturligtvis att de är mer utsatta för potentiella problem, men det är ofta en risk värt att ta. Ofta men inte alltid.

SE ÄVEN:

Bygg 18941 är inte särskilt spännande, eftersom huvudtillägget är en uppdaterad koreansk IME som syftar till att göra den säkrare, pålitligare och vackrare att titta på.

Det finns dock ett antal andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar, och dessa är:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa användare upplevde en stor fördröjning när de använde den tidigare flygningen. Åtgärdade ett problem där explorer.exe skulle krascha om du startade en File Explorer-sökning i en OneDrive-mapp. Åtgärdade ett problem där om du sökte efter avancerade Windows Update-alternativ, skulle sökresultatet öppnas till huvudsidan för Windows Update-inställningar snarare än den avancerade. Åtgärdade ett problem där Inställningar skulle krascha om du klickade på mikrofonsektionen under Sekretessinställningar medan ljudinspelning pågår av ett Win32-program.

Kända problem i denna version inkluderar:

Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Microsoft undersöker problemet. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. I augusti återgår Tamper Protection till att vara aktiverat som standard för alla Insiders. Ibland matchar inte kandidatvalet i kandidatfönstret för japansk IME med kompositionsträngen. Microsoft undersöker problemet.

Det finns dock en annan mycket mer pressande fråga och det är att installationen kan misslyckas, eller så kan din dator hamna i en startslinga. Microsoft förklarar:

Ett litet antal Windows Insiders som försöker installera Build 18936 och Build 18941 kan uppleva installationsfel med felkod c1900101 på grund av ett kompatibilitetsfel med en lagringsdrivrutin på sin enhet. PC: n försöker installera, misslyckas och lyckas rulla tillbaka till den nu installerade versionen på PC: n. Försökte omförsök att installera byggnaden, antingen manuell eller automatisk, kommer inte att kringgå detta problem. En fix är på väg, men det finns inga kända lösningar för närvarande.

Obs! Som standard försöker uppdateringen installeras (3) gånger. Användare kan pausa uppdateringar om de upplever det här problemet och vill kringgå försöken på nytt.

Det finns också vissa sällsynta fall där en dator kan fastna i en “start-loop” (upprepade gånger omstart om och om igen utan att komma till operativsystemet) på grund av detta problem. Om din dator har kommit in i det här läget kan du följa dessa steg för att få din dator tillbaka i ett fungerande läge:

    Skapa en startbar USB-återställningsenhet enligt dessa instruktioner. OBS: Avmarkera “Säkerhetskopiera mina systemfiler till återställningsenheten”. Starta din dator från USB-återställningsenheten som skapades i steg 1. Starta kommandotolken. I kommandotolken skriver du: bcdedit / enum {default} Text som liknar nedan visas:

    Om beskrivning elementet säger “Windows Rollback” och enhet elementet börjar från ramdisk, fortsätt till steg 7. Om du inte ser något av elementen från steg 5 – GÅR INTE. Anteckna återhämtningssekvens GUID-värde i posten {standard}. I kommandotolken skriver du: bcdedit / default {GUID från steg 7 precis som det såg ut} I kommandotolken startar du om din dator genom att skriva: wpeutil reboot När din dator startar om, kommer du att se två startalternativ den första kommer att vara “Windows 10 “och nästa kommer att vara” Windows Rollback “. Välj alternativet “Windows 10” för att starta dig tillbaka till den tidigare installerade versionen. Återställningskoden kommer att sparka in och rensa tillbaka återbetalningen, så den kommer inte att finnas där på efterföljande stövlar.

Naturligtvis behöver du inte riskera att installera den här byggnaden om du inte vill. Det kan vara mycket klokare att helt enkelt vänta på ett framtida flyg som inte har problemet.

Bildkredit: Giulio_Fornasar / Shutterstock

0 Shares