Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18945 – avsiktligt! – med förbättringar av Cortana, Windows Subsystem för Linux och File Explorer

0 Shares

Tidigare på veckan lanserade Microsoft en ny Windows 10-byggnad på 20H1-filialen. Bygg 18947 anlände med en ny retro-startmeny utan Live-brickor och en GIF-sökfunktion. Det var bara ett problem – det släpptes av misstag.

Idag lanserar mjukvarugiganten Build 18945, och den här är avsedd för installation. Den levereras med en ny Cortana-upplevelse, Windows Subsystem for Linux (WSL) -förbättringar och en uppdaterad File Explorer.

SE ÄVEN:

Den nya Cortana finns som en betaversion för Insiders i USA och har ett helt nytt chattbaserat användargränssnitt som ger dig möjlighet att skriva eller prata naturliga språkfrågor. Det erbjuder också både ljusa och mörka teman i Windows, en ny, mindre påträngande skärm för “Hey Cortana” -frågor, och kommer med nya tal- och språkmodeller och avsevärt förbättrad prestanda.

Med Windows Subsystem for Linux (WSL) -uppdatering kan du ansluta via localhost till WSL 2 Linux-appar från Windows, och det finns även globala WSL-konfigurationsalternativ.

Det har också gjorts några tillgänglighetsförbättringar i denna version, och den uppdaterade File Explorer-sökfunktionen rullar nu ut till alla insiders.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade problemet med att vissa Insides fick installationsfel med felkod c1900101 på grund av ett kompatibilitetsfel med en lagringsdrivrutin på sin enhet. Gjorde några korrigeringar för att förbättra tillförlitligheten när du installerar ett Windows Subsystem för Linux 2 distro. Microsoft utökar Windows Defender ATP-funktioner utöver Windows OS och döper därför till Microsoft Defender för att återspegla sin plattformsstrategi för slutpunktssäkerhet. Åtgärdade ett problem där Inställningar kan krascha om du valde Aktivering under Uppdateringar och säkerhet. Om din nätverksanslutning oväntat kopplas bort kommer Miracast-bannern nu att ha en stängningsknapp som du kan använda vid behov. Åtgärdade ett problem där fliken Prestanda i Aktivitetshanteraren inte expanderade från ett kollapsat tillstånd om du dubbelklickade på texten. Uppdaterade fliken Detaljer i Aktivitetshanteraren, så om du högerklickar på en process kommer nu Ge feedback att visas efter Avsluta uppgift och Avsluta processträd (snarare än mellan). Åtgärdade ett problem där nätverksikonen i Aktivitetsfältet kunde visa att det inte fanns internet, även om det faktiskt fanns en anslutning. Åtgärdade ett problem som påverkade Windows Hello-tillförlitligheten i de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där om du manuellt uppdaterade DNS-serverns inställningar i Inställningar, skulle det inte gälla. Åtgärdade ett problem från de två föregående flygningarna som resulterade i att mobil hotspot oväntat stängdes av om det var aktiverat. Åtgärdade ett problem som kan leda till att systemet hänger sig efter att ha återupptagit från viloläge. Åtgärdade ett problem som kan leda till felet, “MMC har upptäckt ett fel i en snapin-modul och kommer att ladda ner det.” när du försöker expandera, visa eller skapa anpassade vyer i Event Viewer.

Kända problem i denna version är:

Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. I augusti återgår Tamper Protection till att vara aktiverat som standard för alla Insiders. Ibland matchar inte kandidatvalet i förutsägelsekandidatfönstret för den japanska IME med kompositionsträngen. Insiders kan märka några förändringar i förstoringsglas med dagens byggnad. Dessa är inte helt redo för dig att försöka, men Microsoft kommer att meddela dig när de är i en kommande flygning.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares