Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18950 och retar kommande “Cloud download” -funktion

0 Shares

Microsoft släppte två Windows 10 20H1-byggnader till Insiders förra veckan –18947, som oavsiktligt drevs ut till alla Insiders och hade en ful moderniserad Start-meny utan Live-titlar, och 18945, som rullades ut som förväntat och kom med välkomna förbättringar av Cortana, Windows Subsystem för Linux och File Explorer.

Idag är vi tillbaka till hur saker och ting brukar gå, med en ny version för Insiders på Fast-ringen.

Bygg 18950 är inte det mest spännande av flygningar – dess rubriktillägg täcker japanska IME-förbättringar, även om Microsoft också avslöjar att det börjar lansera förbättringar av Snip & Sketch. Dessa ändringar inkluderar ett enda fönsterläge (så att du inte får en massa flikskärmdumpar) och zoomfunktionalitet. Det är en av de situationer där vissa Insiders kommer att få den ändrade versionen och andra inte, för nu.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Insiders kanske märker några hänvisningar till “Cloud download” relaterade till PC-återställning eller uppdatering. Den här funktionen är inte tillgänglig och fungerar ännu inte. Microsoft kommer att meddela dig när det är så att du kan prova det! Åtgärdade ett problem där ctfmon.exe kan krascha om du klickar på indikatorn för inmatningsläge i aktivitetsfältet för att växla den japanska IME mellan lägen. Åtgärdade ett problem där klistra in från urklippshistoriken (WIN + V) inte skulle fungera när du använder Bopomofo IME. Åtgärdade ett problem som resulterade i att hanja-konvertering inte fungerar för den uppdaterade koreanska IME när du skriver in vissa appar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att OneNote-appen intermittent fungerar som om Ctrl-tangenten trycktes när den inte var.

Kända problem i denna version är:

Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft arbetar också med anti-cheat- och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. I augusti återgår Tamper Protection till att vara aktiverat som standard för alla Insiders. Ibland matchar inte kandidatvalet i förutsägelsekandidatfönstret för den japanska IME med kompositionsträngen.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares