Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18965 med en ny inställning för appstart

0 Shares

Förra fredagen rullade Microsoft ut en actionfylld nybyggnad för Windows 10 Insiders på den snabba ringen som innehöll uppdateringar till Aktivitetshanteraren, virtuella skrivbord, valfria funktioner i Inställningar, Anteckningar, kontoprofiler och Windows-sökning.

Idag tar mjukvarugiganten fram Build 18965 med en större ny förändring.

SE ÄVEN: Microsoft Edge Beta finns att ladda ner nu för Windows och macOS

Den här byggnadens stora tillägg är kontroll över att starta om appar vid inloggning. När du startar om Windows eller loggar ut och går in igen kan operativsystemet ladda om de appar som du hade öppnat då.

Den här nya inställningen är inaktiverad som standard men du kan aktivera den genom att gå till Inställningar> Konton> Inloggningsalternativ eller söka efter “starta om appar” i Start eller sökrutan.

Dessutom får Feedback Hub en sökgränssnittsuppdatering och du kan nu lägga till liknande feedback. Windows Insider Achievements-sidan har också haft en makeover.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att skärmarna visades när Windows uppdaterades oväntat och sa “hanteras av din organisation” för vissa Insiders. Åtgärdade ett problem som ledde till att aktivitetsfältet gömde sig oväntat ibland när du startade pek-tangentbordet. Åtgärdade ett problem där några av färgerna inte var korrekta i språkinställningar om du använder hög kontrast vit. Åtgärdade ett problem som kan leda till att bakgrundsuppgifter inte fungerar i vissa appar. Åtgärdade ett problem där om du ställde in fokus i meddelandefältet i aktivitetsfältet via WIN + B, öppnade sedan en flyout och tryckte på Esc för att stänga den, då skulle fokusrektangeln inte längre visas korrekt längre. Åtgärdade ett problem där enhetstypen inte lästes högt på sidan Bluetooth och andra inställningar när du använde en skärmläsare. Åtgärdade ett problem som resulterade i att hjälplänkar inte var tillgängliga när du lade till en ny trådlös bildskärmsenhet på sidan Bluetooth och andra inställningar om textskalningen var inställd på 200 procent.

Kända problem i denna utgåva är:

Insiders kan märka ett nytt alternativ för “nedladdning av moln” i Windows Recovery Environment (WinRE) under “Återställ den här datorn.” Den här funktionen fungerar inte riktigt än. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Microsoft arbetar med en fix för ett problem som resulterar i att knapparna för att minimera, maximera och stänga namnlisten inte fungerar för vissa appar. Om du använder en påverkad app bör Alt + F4 fungera som förväntat för att stänga appen om det behövs. Vissa WSL-distributioner laddas inte (nummer 4371). Microsoft undersöker rapporter om att DWM använder oväntat höga systemresurser för vissa Insiders. Det finns en fråga som påverkar ett litet antal Insiders som började vid förra flygresan, med en lsass.exe-krasch och resulterade i ett meddelande om att “Windows stötte på ett problem och måste starta om.”

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares