Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 18999 och lägger till samtal till din telefon

0 Shares

Windows Insider-programmet letar för närvarande efter en ny ledare, men nya Windows 10-byggnader från 20H1-filialen, som kommer nästa maj, fortsätter att lanseras varje vecka.

Build 18999 gör möjligheten att flytta och ändra storlek på Cortanas fönster tillgängligt för alla Insiders, och samtal är nu tillgängligt i appen Your Phone.

Om du har appen Din telefon på en Android-enhet kan du nu svara – eller faktiskt ignorera – inkommande telefonsamtal på din dator. Microsoft listar följande funktioner:

Svara på inkommande telefonsamtal på din dator. Starta telefonsamtal från din dator med hjälp av uppringaren eller kontaktlistan i appen. Avvisa inkommande telefonsamtal på din dator med anpassad text eller skicka direkt till telefonens röstmeddelande. Gå till din senaste samtalshistorik på din dator. Om du klickar på ett specifikt samtal fylls numret automatiskt på uppringningsskärmen. Överför sömlöst samtal mellan din dator och telefon.

För att använda den nya funktionen måste du köra en 19H1 – eller nyare – build.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Insiders såg fel 0x8007023e vid installation av uppdateringar. Åtgärdade ett problem där efter uppdatering till Build 18995, kan Windows Update Settings-sidan visa att samma build fortfarande måste installeras. Efter installationen av Build 18999 ser du inte problemet på framtida flygningar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att sidan Valfria funktioner i Inställningar kraschade för vissa Insiders. Åtgärdade ett problem där vissa Insiders upptäckte att Inställningar inte startade från knappen i Start, inte listas i listan Alla appar eller som ett sökresultat. Om du påverkas, trycker du på WIN + R och skriver in “ms-inställningar:” (utan citat) kommer att starta Inställningar om du behöver det. Åtgärdade ett dödläge i Kontrollpanelen för nätverk och delningscenter, vilket kan leda till att det inte laddas. Åtgärdade ett problem där Cortana hade flyttats från standardpositionen, då det inte skulle synas när du försökte starta det via tangentbordsgenvägen WIN + C. Åtgärdade ett problem där SearchFilterHost.exe kan använda en oväntat hög CPU-volym när den är på batterisparläge. Åtgärdade ett problem där sökningen skulle krascha om en Start-meny-layout inklusive en mapp hade tillämpats via grupppolicy. Fixat ett problem påverkade VPN-anslutningens tillförlitlighet. Åtgärdade ett problem i Skärmläsaren som fick Chrome att bli instabil när man navigerade på webbinnehåll. I punktläsaren för berättare representeras nu kontextuella gruppelement med en “grp” -förkortning istället för “grupp.” Skärmläsaren visar inte texten som talas när han återvänder till samma redigeringsfält i punktskrift strax efter att ha navigerat tillbaka från ett element som inte stöder en standardtextkontroll. Förstoringsglaset kommer nu ihåg sitt fönsterläge efter stängning och öppnas igen på samma plats nästa gång. Åtgärdade ett problem där textmarkörindikatorn inte justerades för att visas på rätt plats efter att innehållet hade rullats. Åtgärdade ett problem i sökfältet i antingen Kontrollpanelen eller File Explorer där rutan blir grå och förhindrar inmatning. Åtgärdade ett problem där enheter som är konfigurerade för dubbelsökning (WSUS och Windows Update) för uppdateringar kanske inte har erbjudits nya byggnader i snabbringen. Åtgärdade ett problem där vissa enheter som är konfigurerade för att använda HDR kan ha upplevt en blåaktig nyans på sina HDR-skärmar efter att ha använt Night Light. Åtgärdade ett problem där vissa 2D-appar (som Feedback Hub, Microsoft Store, 3D Viewer) behandlades felaktigt som skyddade innehåll i Windows Mixed Reality och blockerade att deras innehåll spelades in. Åtgärdade ett problem där du inte kunde välja Stoppa video när du spelade in en repro-video medan du skickade ett fel via Feedback Hub i Windows Mixed Reality.
[ADDED] Åtgärdade problemet och orsakade att temapaket som hämtats från Microsoft Store inte kunde tillämpas.

Kända problem är:

Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares