Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 19002 med förbättrad Bluetooth-parning

0 Shares

Det dröjer inte för länge förrän Microsoft börjar rulla ut Windows 10 19H2 – uppdateringen från november 2019 – men under tiden jobbar det hårt med nästa stora funktionsuppdatering som kommer nästa maj.

Den senaste flygningen från 20H1-filialen som släpptes idag, Build 19002, har en stor förbättring, och det gäller Bluetooth.

Tillbaka i Build 18985 meddelade Microsoft att de arbetade med att förbättra det strömlinjeformade arbetsflödet för att para ihop Bluetooth-enheter, och i den här nya byggnaden rullar förändringen ut till alla Insiders. Dessutom innehåller listan över enheter som stöds nu Microsoft Bluetooth-tangentbord och Microsoft Bluetooth-mus.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som kan leda till att uppgraderingar misslyckas med felet 0x8007042b. Åtgärdade ett problem som resulterade i att akryleffekten i Action Center först visades efter att Action Center-öppningsanimationen var klar. Åtgärdade ett problem där med flera bildskärmar och olika DPI: er kan sökrutan File Explorer förstoras och kompenseras. Åtgärdade ett problem med sökindexeraren som resulterade i att oväntade filer returnerades som sökresultat vid sökning med franska (Frankrike). Åtgärdade ett problem för japanska användare där användarnamnet i rubriken Inställningar inte visas i rätt ordning. Åtgärdade ett problem som resulterade i urklippshistorik, WIN + (period) och pek-tangentbordet som visade engelsk text när den används med icke-engelska visningsspråk. Fixade ett tävlingsvillkor som kan leda till att enheter inte ansluter igen efter att Bluetooth slås av och på igen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att VPN ibland inte automatiskt anslöt efter att enheten har vaknat från viloläge. Åtgärdade ett problem som kan leda till att ljusstyrkan fastnar vid 0 eller 100 procent och kräver en omstart innan den kan ändras. Textmarkörindikatorn fungerar bättre i fler upplevelser (t.ex. Word, Kör dialog, Outlook) nu. Alternativet med förstoringscentrerad textmarkör bör nu fungera korrekt när du byter förstoringsläge. Fixade muspekaren visuellt när du använder förstoringsläget dockat läge. Åtgärdade ett fel där Skärmläsaren inte sa läget för skanningsläget när Edge öppnades eller stängdes. Fixade ett fel i Skärmläsaren där Skärmläsaren ibland säger lösenord två gånger när fokus låg i ett lösenordsredigeringsfält. Åtgärdade ett fel i Skärmläsaren där skanningsläget fastnade i redigeringsfält i Firefox. Microsoft har gjort några allmänna förbättringar och buggfixar för Windows Subsystem for Linux (WSL), se WSL-utgåvan för mer information. Om du var en av Insiders som ofta upplevde explorer.exe kraschar nyligen, gå till Microsoft Store och leta efter uppdateringar av Xbox-spelfältet (specifikt version 3.34.4xx borde ha rättelsen). Lämna feedback om du använder den här appversionen och fortfarande ser explorer.exe kraschar. Microsoft utökar lanseringen av inställningshuvudet till fler insiders, så det kan nu visas för dig när det inte hade varit tidigare.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem som började med den tidigare flygningen där vissa enheter fastnar under avstängning eller omstart. Om du påverkas av detta problem, se detta foruminlägg för lösningsalternativ. Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Microsoft undersöker ett problem där initiering av “Återställ den här datorn” med alternativet för nedladdning av molnet inte fungerar på den här versionen eller den tidigare när den startades från Windows RE. Microsoft har hört att Inställningar fortfarande inte är tillgängliga utanför lanseringen via URI (ms-inställningar 🙂 för vissa Insiders och undersöker. När du använder ett mörkt tema är fönstret för textförutsägning av hårdvarutangentbordet oläsligt på grund av svart text på en mörkgrå bakgrund. När valfria uppdateringar är tillgängliga kan Insiders med rubriken Inställningar se Windows Update-indikatorn i ett varningstillstånd, även om huvudsidan i Windows Update-inställningarna visar att allt är uppdaterat. Bluetooth-enheter kanske inte återansluter som förväntat efter att enhetens lock för vissa enheter har stängts. Microsoft arbetar med en fix, men under tiden kan du slå av och på Bluetooth igen i appen Inställningar eller starta om enheten och det borde lösa problemet.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares