Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 19008

0 Shares

Microsoft förväntas för närvarande starta lanseringen av Windows 10 19H2 – november 2019-uppdateringen – den 12 november.

Under tiden är det dock upptagen med att arbeta med uppföljningen, som kommer att ske i maj nästa år. Den senaste flygningen från 20H1-filialen har inga nya funktioner, men Build 19008 innehåller ett antal användbara korrigeringar och förbättringar. Dessa är:

För insiders som upplevde sina datorer fastnat vid omstart och avstängning på Builds 18999-19002: En korrigering för detta inkluderades i uppdateringen till Build 19002.1002, men om du inte såg den, inklusive en anteckning här också. Om du inte installerade Build 19002.1002 kan du behöva använda lösningen för att uppgradera till denna build. Åtgärdade ett problem där, när valfria uppdateringar fanns tillgängliga, kan Insiders med inställningshuvudet se Windows Update-indikatorn i ett varningstillstånd, även om huvudsidan i Windows Update-inställningarna visade att allt är uppdaterat. Åtgärdade ett problem som resulterade i att ibland inte kunde återställa inställningarna efter att ha minimerat fönstret. Microsoft har gjort en del arbete för att förbättra starthastigheten för aktivitetsfältets hopplistor. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Programkompatibilitetsassistenten dyker upp för vissa Insiders. Fixade ett problem som resulterade i att Windows Hello oväntat visade ett felmeddelande som med jämna mellanrum säger “Kan inte slå på kameran” vid senaste byggnader. Rensade upp några användargränssnitt i inställningarna för muspekaren i Enkel åtkomst. Åtgärdade ett fel i Skärmläsaren där Skärmläsaren inte läste länktext på rätt språk i Chrome-webbläsaren.

Kända problem i denna version inkluderar:

BattlEye och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem på grund av förändringar i operativsystemet mellan vissa Insider Preview-versioner och vissa versioner av BattlEye anti-cheat-programvara. För att skydda Insiders som kan ha dessa versioner installerade på sin dator har Microsoft tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på dessa enheter från att erbjudas berörda versioner av Windows Insider Preview. Se den här artikeln för mer information. Microsoft undersöker ett problem där initiering av “Återställ den här datorn” med alternativet för nedladdning av molnet inte fungerar på den här versionen eller den tidigare när den startades från Windows RE. Inställningar är fortfarande inte tillgängliga utanför lanseringen via URI (ms-inställningar 🙂 för vissa Insiders. När du använder ett mörkt tema är fönstret för textförutsägning av hårdvarutangentbordet oläsligt på grund av svart text på en mörkgrå bakgrund. Bluetooth-enheter kanske inte återansluter som förväntat efter att enhetens lock för vissa enheter har stängts. Microsoft arbetar med en fix, men under tiden kan du slå av och på Bluetooth igen i appen Inställningar eller starta om enheten och det borde lösa problemet. Vissa insiders rapporterar fortfarande att efter uppdatering till en ny version kan inställningssidan för Windows Update visa att samma byggbehov måste installeras. Du kan verifiera att installationen har installerats genom att kontrollera byggnumret i skärmens hörn eller gå till Win + R, skriva winver och bekräfta byggnummer. Vissa insiders rapporterar fortfarande att när det visas valfria drivrutiner i det nya avsnittet på Windows Update-sidan kan det finnas äldre drivrutiner som visas som tillgängliga för nedladdning. Om de accepteras kommer de att försöka installera och misslyckas med att göra det.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares