Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 19030 … och vattenstämpeln har gått!

0 Shares

Nu när uppdateringen av Windows 10 november 2019 är klar och dammad, arbetar Microsoft hårt med att lägga pricken över i 20H1-utgåvan, som kommer nästa år.

Programvarugiganten rullade ut ytterligare en Insider-flygning tidigare i veckan, Build 19028, och idag – i tid för helgen – behandlar den oss till en andra nybyggnad.

Det finns inget i vägen för stora nya funktioner här, som du kan förvänta dig vid denna tidpunkt i utvecklingen, men Cortana på Windows (Beta) har gjort några produktivitetsförbättringar i det, som du ser här.

Utöver det inkluderar allmänna förändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version:

Byggvattenmärket i skrivbordets nedre högra hörn finns inte längre i denna version. Detta betyder inte att Microsoft är klar men … Åtgärdade ett problem där om du började återställa din MSA-stift från inloggningsskärmen och lämnade den utan att interagera med den under en tid, skulle det resultera i en svart skärm, vilket kräver en omstart att återhämta sig. Åtgärdade ett problem som kan leda till att nattljusinställningar går vilse på den primära bildskärmen när systemet är anslutet / frånkopplat från en sekundär bildskärm. Åtgärdade ett problem som kan leda till ett meddelande om att minnet är slut när du tittar på en lång HEVC-video. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar inte fyllde helt på skärmen när de maximerades i senaste byggnader.

Kända problem är:

BattlEye och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem på grund av förändringar i operativsystemet mellan vissa Insider Preview-versioner och vissa versioner av BattlEye anti-cheat-programvara. För att skydda Insiders som kan ha dessa versioner installerade på sin dator har Microsoft tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på dessa enheter från att erbjudas berörda versioner av Windows Insider Preview. Se den här artikeln för mer information. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft har hört att Inställningar fortfarande inte är tillgängliga utanför lanseringen via URI (ms-inställningar 🙂 för vissa Insiders och undersöker. Vissa insiders rapporterar att efter framgångsrik installation av skrivardrivrutiner från avsnittet Valfria uppdateringar, visas samma drivrutin som tillgänglig för installation. Microsoft undersöker rapporter om vissa externa USB 3.0-enheter som inte svarar med Startkod 10 eller 38 efter att de är anslutna.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares