Microsoft släpper Windows 10 20H1 Build 19033 – namnger officiellt uppdateringen Windows 10 2004

0 Shares

Du kan säga att vi närmar oss lanseringen av Windows 10 20H1 eftersom vattenstämpeln har försvunnit från Insider-byggnaderna, och den senaste flygningen, Build 19033, är tillgänglig för både Fast och Långsamma ringar.

Microsoft säger också att de kommer att börja släppa nya testbyggnader i framtiden från sin utvecklingsgren (RS_PRERELEASE) igen, snarare än VB_RELEASE-grenen (de ’20H2′ -byggnaderna kommer återigen att få vattenstämpeln).

Det faktum att vi närmar oss utgåvan innebär att fokus nu är på att göra mindre ändringar, förbättringar och korrigeringar. I Build 19033 inkluderar dessa:

Byggvattenmärket i skrivbordets nedre högra hörn finns inte längre i denna version. Detta betyder inte att Microsoft är klar … Eagle-eyed Windows Insiders kommer att märka att från och med den här versionen visar 20H1 officiellt att det är version 2004. Microsoft har valt att använda 2004 som version för att eliminera förvirring med tidigare produktnamn (t.ex. som Windows Server 2003). Åtgärdade ett problem som kan leda till att Inställningar kraschar för vissa användare om du navigerade till Om i felsäkert läge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa parade Bluetooth-ljudenheter oväntat visas med en mobiltelefonikon i Bluetooth-inställningar. Åtgärdade ett problem där inställningarna för automatiska regler för Focus Assist inte varade uppgradering. Åtgärdade ett problem där att trycka på tangentbordsgenvägen WIN + P två gånger i rad kan leda till att ShellExperienceHost kraschar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Start-menyn kraschar vid start om en Windows-uppdatering väntade på omstart. Åtgärdade ett problem där om du använde nattlampa och inte redan var inloggad på ett Microsoft-konto och därefter bifogade din MSA, skulle det resultera i att nattlampa inte längre fungerar. Åtgärdade ett problem där om du snabbt aktiverade och förstorade förstoringsglas i Inställningar skulle det leda till att Magnifier.exe kraschade. Vid den här tiden tar Microsoft bort det kända problemet att Inställningar fortfarande inte är tillgängliga utanför lanseringen via URI (ms-inställningar 🙂 – hittills har Microsoft inte sett några rapporter från Insiders i den långsamma ringen som kringgick det påverkade byggområdet . Om du befinner dig i snabbringen, befann dig i det påverkade byggområdet och är en av få som fortfarande upplever problemet måste du återställa din dator. Åtgärdade ett problem där du inte skulle kunna skriva kinesisk skiljetecken med Pinyin IME efter att ha flyttat fokus till och från ett lösenordsfält. Vissa användare kan ha upplevt fel 80092004 när de försökte installera build 19025.1052. Detta isolerades från den specifika kumulativa uppdateringen och borde inte förhindra installation av build 19033. Åtgärdade ett problem som resulterade i Startkod 38 med vissa externa USB 3.0-enheter.

Kända problem är:

BattlEye och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem på grund av förändringar i operativsystemet mellan vissa Insider Preview-versioner och vissa versioner av BattlEye anti-cheat-programvara. För att skydda Insiders som kan ha dessa versioner installerade på sin dator har Microsoft tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på dessa enheter från att erbjudas berörda versioner av Windows Insider Preview. Se den här artikeln för mer information. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Vissa insiders rapporterar att efter framgångsrik installation av skrivardrivrutiner från avsnittet Valfria uppdateringar, visas samma drivrutin som tillgänglig för installation. Microsoft undersöker rapporter om vissa externa USB 3.0-enheter som inte svarar med Startkod 10 efter att de är anslutna.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares