Microsoft släpper Windows 10 Build 19628, ändrar utvecklingsgrenen

0 Shares

Släppningen av Windows 10 maj 2020-uppdateringen kantar allt närmare, men för dem i Insider-programmet, särskilt de som är i Fast-ring, är det ett långt avlägset minne.

Idag släpper Microsoft Build 19628 till Fast ring och gör en förändring i utvecklingsgrenen. Istället för att komma från RS_PRERELEASE visas denna byggnads filial som MN_RELEASE.

Det är faktiskt bara en tillfällig förändring. Microsoft säger att man avser att byta tillbaka till RS_PRERELEASE “snart”, och flytten är utformad för att göra det möjligt för företaget att öva sin förmåga att “ändra vilken gren vi betraktar som den aktiva utvecklingsgrenen”.

Som vanligt nu finns det inget för mycket att bli upphetsad i den här utgåvan.

Allmänna förändringar och förbättringar inkluderar:

Lägga till initialt stöd för DNS via HTTPS, så att du kan välja att använda kryptering när Windows gör DNS-frågor. Följ instruktionerna i det här blogginlägget för att välja eftersom det är avstängt som standard. Tack alla som delade feedback om den uppdaterade versionen av Korea Microsoft IME som introducerades med Build 18941. För tillfället återgår IME-versionen till den tidigare medan Microsoft tar hänsyn till din feedback.

Korrigeringar är:

Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa enheter inte kunde uppdateras med felkoden 0xc0000409. Om du fortsätter att uppleva detta fel ber vi dig att meddela oss genom att lämna in ny feedback i Feedback Hub.

Kända problem inkluderar:

Microsoft är medveten om att Narrator- och NVDA-användare som söker den senaste versionen av Microsoft Edge baserat på Chromium kan uppleva vissa svårigheter när de navigerar och läser visst webbinnehåll. Skärmläsaren, NVDA och Edge-teamen är medvetna om dessa problem. Användare av äldre Microsoft Edge påverkas inte. NVAccess har släppt en NVDA 2019.3 som löser det kända problemet med Edge. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med att fixa ett problem för en framtida byggnad av Insider Preview där i Inställningar> Sekretess visar sektionerna Dokument och nedladdningar en trasig ikon bredvid deras sidnamn (bara en rektangel). Microsoft undersöker rapporter om att IIS-konfigurationen är inställd på standard efter att ha tagit en ny version. Du måste säkerhetskopiera din IIS-konfiguration och återställa den efter att den nya versionen har installerats. Microsoft undersöker rapporter som förhandsgranskning av miniatyrbilder i aktivitetsfältet inte återges konsekvent (visar ett tomt område).

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares