Microsoft släpper Windows 10 Build 19645 med ändringar i Linux-kärnservice

0 Shares

Det har gått några veckor sedan Microsoft började lansera Windows 10 maj 2020-uppdateringen, och det är rättvist att säga att framstegen har gått långsamt, med fler problem som kommer fram.

Ändå är det full ånga på Windows 10-utvecklingen när programvarugiganten idag släpper en ny byggnad för Insiders på den snabba ringen.

Bygg 19645 följer i fotspåren från tidigare Insider-flyg genom att fokusera på förändringar och förbättringar. Den här gången inkluderar:

Microsoft ändrade servicemodellen för Linux-kärnan i Windows Subsystem för Linux 2-distributioner. Denna version innehåller den här ändringen för att ta bort Linux-kärnan från Windows-avbilden och istället få den att servas via Microsoft Update, på samma sätt som drivrutiner från tredje part (som grafik eller styrplattor) installeras och uppdateras på din maskin idag. För fullständig information läs det här blogginlägget på Windows Command Line-bloggen och för information om kärnversionen, se sidan för kärndokument här. Stöd för nestad virtualisering på AMD-processorer är nu tillgängligt. Att vara en tidig release Microsoft rekommenderar att du läser det här blogginlägget för information om vilka plattformar som för närvarande fungerar samt hur du aktiverar funktionen.

Korrigeringar i denna version är:

Åtgärdade ett problem där vissa enheter som startar från eMMC-lagring har kontrollerats när de återgår från viloläge. Fixade flera japanska och kinesiska IME-problem som påverkade IME-lägesväxling inom applikationer och Windows-meddelandefält. Åtgärdade ett problem där miniatyrbilder av förhandsgranskning av aktivitetsfältet inte återges konsekvent (visar ett tomt område). Åtgärdade ett problem som resulterade i att inmatningspanelen för hand inte visas i vissa textfält efter att du har tryckt på dem med en penna. Åtgärdade ett problem där storleksändring av ett snäppt program i surfplatteläge skulle minimera appen till aktivitetsfältet istället för att justera appstorleken. Åtgärdade ett problem där Windows Hello Setup skulle krascha om ansiktsigenkänning redan var inställd och du valde knappen Förbättra igenkänning. Åtgärdade ett problem för vissa användare där din dator inte kände igen det när du satte in ett smartkort (händelselogg som visar fel 621).

Och kända problem inkluderar:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med att åtgärda ett problem för en framtida byggnad av Insider Preview där i Inställningar> Sekretess visar sektionerna Dokument och nedladdningar en trasig ikon bredvid deras sidnamn (bara en rektangel).

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares