Microsoft släpper Windows 10 Build 20175 till Dev Channel, med snabb åtkomst till flikar på fästa webbplatser

0 Shares

Förra veckan rullade Microsoft ut Windows 10 Insider Build 20170 till Dev Channel med förbättringar av ljud och sökning, men tyvärr var testbyggnaden inte tillgänglig för de som kör datorer med AMD-processorer på grund av ett fel som påverkar den övergripande användbarheten.

Idag släpper programvarugiganten Build 20175 med ett antal nya funktioner, och den goda nyheten är att den är tillgänglig för alla, inklusive de på AMD-system.

SE ÄVEN: Hur låser jag upp dolda Windows 10-funktioner – inklusive den helt nya Start-menyn

Bygg 20175: s ​​viktigaste nya funktion är snabb åtkomst till flikar på fästa webbplatser i Microsoft Edge. Om du fäster en webbplats i aktivitetsfältet, klickar du på den för att visa alla öppna flikar för den i alla Edge-fönster.

Tyvärr är detta en av de funktioner som Microsoft har beslutat att begränsa till en delmängd av Insiders. Du måste också köra Edge Insider Build 85.0.561.0 eller högre (Canary eller Dev Channel). Microsoft varnar dessutom för att den här funktionen inte fungerar med befintliga fästa webbplatser. Du måste ta bort dem och fästa dem igen.

Annars kan du nu återställa UWP-appar via PowerShell, vilket innebär att du kan återställa fler objekt, inklusive Start.

Om du kör operativsystemet på en Surface Pro X kan du använda ögonkontaktfunktionen för videosamtal. Detta använder AI för att det ska se ut som om du tittar rakt på kameran.

Slutligen finns det nya ikoner för både Sticky Notes och Snip & Sketch-appar via uppdateringar från Microsoft Store.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa system kraschade med en HYPERVISOR_ERROR bugcheck. Åtgärdade ett problem som resulterade i att brickor ibland blinkade oväntat i Start-menyn när du animerade Fixade ett problem där alternativet att ställa in Alt + Tab till “Endast Windows” inte fungerade. Åtgärdade ett problem som kan leda till att appar oväntat visas svarta när de visas under förstoringsglas med stor förstoring. Åtgärdade ett problem som kan leda till lite stammare när du spelar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Skärmläsaren inte fungerar med beröring när man rör vid ett XAML-objekt. Åtgärdade ett problem som resulterade i att sökningen inte stängdes efter att vissa objekt i sökresultaten har valts. Åtgärdade ett problem som resulterade i flimmer vid inloggning. Fixade ett problem som resulterade i att teckensnitt inte visas korrekt i vissa appar under de två senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Inställningar kraschar om det hade öppnats men minimerats till Windows Update-sidan och sedan navigerade du till en annan inställningssida genom att klicka på en URI. Åtgärdade ett problem där att klicka på en länk till System skulle resultera i en tom och oslutbar inställning på kontrollpanelen.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem där vissa Microsoft Store-spel skyddade med Easy Anti-Cheat kanske inte startar. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Om du påverkas av ett problem där när du trycker på mellanslag när du använder den koreanska IME i Edge och Chrome raderades det sista tecknet, har detta rättats i Chromium som en del av Bug 1099125. Microsoft tar bort detta från de kända problemen med nästa flyg. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där min / max / close-knapparna sitter fast i sina ursprungliga positioner efter att du har ändrat storlek på en UWP-app. Om du flyttar appfönstret ska positionen uppdateras. Microsoft undersöker rapporter om att den nya aktivitetsfältupplevelsen som beskrivs ovan inte fungerar för vissa fästa webbplatser. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där ibland åtgärden “stäng alla fönster” i aktivitetsfältet inte stänger alla öppna flikar. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där fästa webbplatser inte visar alla öppna flikar för en domän. Under tiden kan du åtgärda detta genom att fästa webbplatsens hemsida snarare än en viss sida (t.ex. pin microsoft.com snarare än microsoft.com/windows). Microsoft arbetar också med en fix för ett problem där Alt + Tabbing till en webbläsarflik ibland också flyttar den tidigare aktiva webbläsarfliken till framsidan av Alt + Tab-listan.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares