Microsoft släpper Windows 10 Build 20180 med temamedvetna brickor på Start

0 Shares

Det är Windows 10: s 5-årsdag, och för att fira – eller bara av lycklig tillfällighet – har Microsoft släppt en ny Insider-byggnad till Dev Channel (vad som brukade vara den snabba ringen).

Bygg 20180 aktiverar alla de nya funktionerna som först nämndes i Bygg 20161, inklusive temamedvetna brickor på Start. Några av dessa funktioner var endast tillgängliga för en delmängd av Insiders tidigare.

Förändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Baserat på feedback ändrar Microsoft surfplattans hållningslogik för 2-i-1-enheter så att de nu endast gäller när du använder en enda skärm. Baserat på feedback uppdaterar Microsoft den nya mappikonen i Start-menyens Alla app-lista för att vara lite mindre så att den bättre anpassas till storleken på de andra ikonerna. Microsoft har uppdaterat sökrutan på inställningarna för standardapplikationer för att förbättra prestanda.

Korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem under den sista flygningen där förstoringsglaset inte följde markören i föregående version när zoomningen var högre än 100 procent. Åtgärdade ett problem där Aktivitetshanteraren inte visade utgivarnamnet för UWP-appar. Åtgärdade ett problem när du använder Pinyin IME där att trycka på “https://betanews.com/” på tangentbordet inte skulle ge rätt karaktär när du använder fullbreddsläge. Fixade ett par problem som kan leda till kraschar när du använder Alt + Tab för att växla till webbläsarflikar.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem där vissa Microsoft Store-spel skyddade med Easy Anti-Cheat kanske inte startar. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där min / max / close-knapparna sitter fast i sina ursprungliga positioner efter att du har ändrat storlek på en UWP-app. Om du flyttar appfönstret ska positionen uppdateras. Microsoft undersöker rapporter om att den nya aktivitetsfältupplevelsen som beskrivs ovan inte fungerar för vissa fästa webbplatser. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där åtgärden “stäng alla fönster” i aktivitetsfältet ibland inte stänger inte alla öppna flikar Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där fästa webbplatser inte visar alla öppna flikar för en domän. Under tiden kan du åtgärda detta genom att fästa webbplatsens hemsida snarare än en viss sida (t.ex. pin microsoft.com snarare än microsoft.com/windows). Microsoft arbetar med en fix för ett problem där Alt + Tabbing till en webbläsarflik ibland också flyttar den tidigare aktiva webbläsarfliken till framsidan av Alt + Tab-listan. Att öppna en WSL 1-distribution kan resultera i felet: “I / O-operationen har avbrutits på grund av antingen en trådutgång eller en applikationsbegäran”. Kolla in den här Github-utgåvan för de senaste uppdateringarna.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares