Microsoft släpper Windows 10 Build 20185 till Dev Channel med förbättrad DNS-konfiguration

0 Shares

Microsoft har introducerat några nya och intressanta funktioner i sina förhandsgranskningsbyggnader nyligen, inklusive en ny Start-meny och förbättrad alt-tab-upplevelse, som du nu också kan få på din icke-Insider-version av Windows 10, om du följer våra instruktioner.

Idag rullar programvarugiganten ut till Windows 10 Build 20185 till Dev Channel (det som tidigare var Snabbringen).

Huvudändringen här är nätverksavsnittet i Inställningar där du nu kan konfigurera krypterad DNS (DNS över HTTPS eller DoH) via appen och lättare få åtkomst till DNS-inställningar.

Det finns också nya ADMX-backade policyer för MDM för att göra det möjligt för kommersiella kunder att konfigurera policyer som också stöds genom grupprinciper.

Förändringar och förbättringar i denna version är:

Microsoft flyttar 3D Viewer-appen till mappen Windows Tillbehör i Start-menyn alla appar lista.

Korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem där ibland åtgärden “stäng alla fönster” i Aktivitetsfältet inte stängde alla öppna flikar för fästa webbplatser. Åtgärdade ett problem som kan leda till att nätverksikonen i Aktivitetsfältet säger att det inte fanns något internet även om det fanns en aktiv anslutning. Åtgärdade ett problem där att dra och släppa en app från Starts lista över alla appar till kakelnätet för att fästa att den inte fungerade för vissa appar. Åtgärdade ett problem där brevrubrikerna i listan över alla appar i Start-menyn hade onödig vänster stoppning när listan över alla appar var inställd på dold. För att ta itu med ett problem där brickorna var svåra att läsa mot vissa bakgrunder när du använder helskärm startar Microsoft att justera bakgrunden så att den blir lite mindre transparent. Åtgärdade ett problem där vid användning av en Start-menylayout som tillämpas av MDM kan brickgrupper försvinna efter några dagars driftstid utan omstart. Åtgärdade ett problem där om en anmälan innehöll en inbyggd bild app-ikonen skulle vara något i linje med den. Åtgärdade ett problem där start av en app från aktivitetsfältets jumplist inte fungerade för vissa stationära bridge-appar utan istället skulle leda till att appen försvann från aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem som resulterade i överdriven nätverkstrafik när du använder dialogrutan Öppna fil för att navigera till delade nätverksmappar där tidigare versioner aktiverades. Åtgärdade ett problem som kan leda till att en tom ikon visas istället för en plusknapp på huvudsidan för standardappar i Inställningar efter att appinställningen som standard har avinstallerats. Åtgärdade ett problem där öppning av lagringsinställningar sedan omedelbart går in på en av undersidorna och sedan tillbaka kan leda till att sidan inte laddas. Åtgärdade ett problem som resulterade i att nya Microsoft Edge inte listades i avsnittet Apphistorik i Aktivitetshanteraren. Åtgärdade ett problem som påverkade pålitligheten för pek-tangentbordets start. Åtgärdade ett problem där TextInputHost.exe skulle komma in i ett svar som inte svarar, vilket leder till urklippshistorik, Emoji-panelen och diktat visas inte när man trycker på motsvarande kortkommandon. Åtgärdade ett problem som kan leda till att inte kunna klistra in den första posten i urklippshistoriken. Åtgärdade ett problem som kan leda till att ARM64-enheter kontrollerar bugg när de återupptas från viloläge.

Kända problem inkluderar:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem där vissa Microsoft Store-spel skyddade med Easy Anti-Cheat kanske inte startar. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där min / max / close-knapparna sitter fast i sina ursprungliga positioner efter att du har ändrat storlek på en UWP-app. Om du flyttar appfönstret ska positionen uppdateras. Microsoft undersöker rapporter om att den nya aktivitetsfältupplevelsen för fästa webbplatser inte fungerar för vissa webbplatser. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där fästa webbplatser inte visar alla öppna flikar för en domän. Under tiden kan du åtgärda detta genom att fästa webbplatsens hemsida snarare än en viss sida (t.ex. pin microsoft.com snarare än microsoft.com/windows). Microsoft arbetar med en fix för ett problem där Alt + Tabbing till en webbläsarflik ibland också flyttar den tidigare aktiva webbläsarfliken till framsidan av Alt + Tab-listan. Att öppna en WSL 1-distribution kan resultera i felet: “I / O-operationen har avbrutits på grund av antingen en trådutgång eller en applikationsbegäran”.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares