Microsoft släpper Windows 10 Build 20190 med en ny välkomstupplevelse som belyser vad som är nytt

0 Shares

Igår rullade Microsoft ut en ny Windows 10-byggnad till dessa insiders på Betakanalen, och idag följer det upp med en ny release för dem i Dev Channel.

Build 20190 levereras med en ny upplevelse efter uppdateringen som kan nås via Tips-appen. Detta användbara tillägg berättar vad som har förändrats varje gång du installerar en större uppdatering.

För att se det, gå till Inställningar> System> Meddelanden och åtgärder och se till att “Visa mig Windows-välkomstupplevelsen” är markerad.

Den nya versionen uppdaterar också grafikinställningarna så att användarna kan ange en högpresterande standard-GPU och även välja en specifik GPU per applikationsbasis.

Andra förändringar och förbättringar i denna version är:

Baserat på feedback uppdaterar Microsoft den nya japanska IME för att stödja växling mellan Hiragana och Katakana med CTRL + CAPSLOCK respektive ALT + CAPSLOCK, som stöds med den tidigare versionen.

Korrigeringar inkluderar:

Fixade ett Windows Subsystem for Linux 1-relaterat fel som skulle matas ut: ‘I / O-operationen har avbrutits på grund av antingen en trådutgång eller en applikationsförfrågan’. Se detta Github-nummer för mer information. Åtgärdade ett problem som kan leda till att explorer.exe inte svarar på enheter med beröringsfunktion efter att ha återupptagit från viloläge. Åtgärdade ett problem med den nya sökrutan på standardsidorna för appinställningar, där sökresultaten verkar rita ovanpå varandra när tecken tas bort från sökrutan. Åtgärdade ett problem där om du bytte till ett engelskt tangentbord med WIN + Space och sedan bytte tillbaka till det kinesiska Pinyin IME, skulle skrivade punkteringar vara kinesiska även om ‘Använd engelska skiljetecken i kinesiskt inmatningsläge’ aktiverades. Åtgärdade ett problem där när Skärmläsaren aktiverades kan det resultera i att PIN-koden på skärmen oväntat visas när fokus är inställt på inloggningsskärmen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att FOD-funktioner (FOD) inte kunde aktiveras med fel 0x8000FFFF i de senaste byggnaderna. Detta antas också vara grundorsaken till att vissa insiders finner att kommandot sfc / scannow upprepade gånger skulle misslyckas med hänvisning till en väntande omstart. Åtgärdade ett problem som kan leda till att anropsfönstret (till exempel Microsoft Edge) hänger om en autentiseringsprompt lyftes upp och sedan inte interagerades med och tidsavbrott.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem där vissa Microsoft Store-spel skyddade med Easy Anti-Cheat kanske inte startar. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där min / max / close-knapparna sitter fast i sina ursprungliga positioner efter att du har ändrat storlek på en UWP-app. Om du flyttar appfönstret ska positionen uppdateras. Microsoft undersöker rapporter om att den nya aktivitetsfältupplevelsen för fästa webbplatser inte fungerar för vissa webbplatser. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där fästa webbplatser inte visar alla öppna flikar för en domän. Under tiden kan du åtgärda detta genom att fästa webbplatsens hemsida snarare än en viss sida (t.ex. pin microsoft.com snarare än microsoft.com/windows). Arbetar med en fix för ett problem där Alt + Tabbing till en webbläsarflik ibland också flyttar den tidigare aktiva webbläsarfliken till framsidan av Alt + Tab-listan. Bokstavsrubrikerna i listan över alla appar i Start-menyn har onödig vänster stoppning när listan över alla appar var inställd på dold.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares