Microsoft släpper Windows 10 Build 20201 till Dev Channel

0 Shares

Det kommer inte att dröja för länge tills Microsoft börjar rulla ut Windows 10 20H2 till användare – du kan faktiskt redan installera funktionsuppdateringen nu, om du skulle vilja.

Insiders som föredrar att vara i framkant idag får en ny Dev Channel-byggnad att leka med, även om den här mest handlar om korrigeringar och allmänna förbättringar.

SE ÄVEN: Hantera snabbt Windows 10s sekretess- och säkerhetsinställningar med den öppna källkoden Privatezilla

Korrigeringar i Build 20201 inkluderar:

Åtgärdade ett problem där vissa Microsoft Store-spel skyddade av Easy Anti-Cheat inte kunde startas. Vissa spel kan fortfarande behöva släppa en uppdatering för att helt lösa problemet. Åtgärdade ett problem där IME-lägesindikatorn i aktivitetsfältet visade att IME var aktiverat när det faktiskt var i inaktiverat tillstånd. Åtgärdade ett problem under de senaste flygningarna vilket resulterade i att HDR-skärmar verkade svarta när HDR aktiverades. Åtgärdade ett problem där min / max / stäng-knapparna fastnade i sina ursprungliga positioner efter att ha ändrat storlek på en UWP-app. Åtgärdade ett problem där SetInputScope inte fungerade om det anropades efter att appen hade initierats.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker rapporter om att den nya aktivitetsfältupplevelsen för fästa webbplatser inte fungerar för vissa webbplatser. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där fästa webbplatser inte visar alla öppna flikar för en domän. Under tiden kan du åtgärda detta genom att fästa webbplatsens hemsida snarare än en viss sida (t.ex. pin microsoft.com snarare än microsoft.com/windows). Microsoft arbetar med en fix för att lösa synkroniseringsproblem i Mail-appen med vissa e-posttjänster. Microsoft arbetar med en fix för ett problem där Office-dokument kan öppnas tomma när de öppnas från File Explorer. Om du stöter på det här problemet på denna build eller Build 20197 bör filen renderas korrekt om den öppnas inifrån appen snarare än File Explorer. Microsoft undersöker rapporter om vissa Office-program som kraschar eller saknas efter uppdatering till en ny version. Microsoft undersöker rapporter om vissa enheter som tar emot en bugcheck med felkoden KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION. Microsoft undersöker rapporter om att appen Inställningar kraschar när Manage Disks and Volumes öppnas.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares