Microsoft släpper Windows 10 Build 20206 med en utvecklad Emoji Picker och andra nya funktioner

0 Shares

Dev Channel-utgåvor är där nya Windows 10-funktioner kommer först och Build 20206 levereras med en samling ingångstillbehör som Microsoft säger kommer att hjälpa användare att kommunicera bättre med text och röst på sina enheter.

Den här nya byggnaden ser förbättringar av Emoji Picker, förenar funktioner och introducerar nya funktioner.

Den uppdaterade Emoji Picker levereras med en förbättrad design som Microsoft säger bättre stämmer överens med företagets Fluent Design-principer, och detta inkluderar en ny akrylbakgrund. Det finns en inbyggd sökruta och animerat GIF-stöd med sökning också, och kombinerad inmatning och urklippshistorik.

På andra håll kommer rösttyp av Windows, som ersätter Windows-diktering, med några förbättringar, inklusive en modernare design med pek-tangentbord i åtanke, automatisk skiljetecken och en uppdaterad backend.

Båda dessa uppdaterade funktioner görs tillgängliga för en delmängd av Insiders, inte alla.

Detta gäller också det nya tangentbordet som rullar ut för vissa användare och kommer med en ny design, nya tangenttryckningsanimationer och ljud och emoji-sökning. Nu kan du också ändra markörposition med gester i mellanslagstangenten.

Andra förändringar och förbättringar inkluderar:

När kommenterat innehåll och länkad kontroll Skärmkommandon anropas i sammanhang som inte har några länkade kontroller tillgängliga, säger Skärmläsaren nu “Inget länkat objekt”. När du ställer in fokus på Windows Explorer på fliken Processer i Aktivitetshanteraren uppdaterar Microsoft snabbtangenten för alternativet Starta om nu till Alt + R.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där det nya alternativet att aktivera DNS-kryptering inte kvarstod efter uppdateringen. Åtgärdade ett problem som ledde till att vissa appar inte startade på grund av att nlsdl.dll saknades. Fixade ett tävlingsvillkor under de senaste byggnaderna som kan leda till att vissa insiders upplever skalningsproblem efter att ha väckt sin dator från viloläge när de använder flera skärmar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Narrator Home kraschar när du använder bakåtknappen. Åtgärdade ett problem där Skärmfokus flyttade till hemknappen Inställningar efter att ha lagt till en VPN-anslutning istället för att läsa att VPN-anslutningen hade lagts till. Åtgärdade ett problem från de senaste två flygningarna som resulterade i att Office-dokument öppnas tomma när de öppnas från File Explorer snarare än från appen. Åtgärdade ett problem i Mail-appen som förhindrade synkronisering med vissa e-posttjänster. Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa enheter fick felkontroller med felkoden KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Aktivitetshanteraren felaktigt indikerar att en app som inte är UWP har stängts av. Lättade ett problem med den tidigare versionen som orsakade att vissa enheter laddade ner större mängder data under uppdateringsprocessen. Detta kan ha resulterat i långsammare nedladdningar och varningar om diskutrymme. Skicka en ny feedback om du fortsätter att uppleva problemet med denna version. Gjorde förbättringar för att ta itu med problem där den nya aktivitetsfältets upplevelse för fästa webbplatser inte fungerade för vissa webbplatser. Om du fortsätter att stöta på problem, se till att du kör den senaste versionen av Microsoft Edge Dev eller Canary, och rapportera problemet med Feedback-knappen i Microsoft Edge om du är.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft undersöker rapporter om vissa Office-program som kraschar eller saknas efter uppdatering till en ny version. Microsoft undersöker rapporter om att appen Inställningar kraschar när Manage Disks and Volumes öppnas. Microsoft arbetar med en fix för Linux-kärnan som inte installeras när du använder kommandot wsl -install i Windows Subsystem för Linux. För en omedelbar lösning, kör wsl -update för att få den senaste kärnversionen.

0 Shares